Si Turcia a adus SOLDATII. Incidente violente cu IMIGRANTI la granita cu Grecia – VIDEO

externe

Peste doua mii de migranti, majoritatea refugiati sirieni, continuau sa astepte sambata in jurul orasului Edirne in speranta de a ajunge in Europa pe la frontiera greaca la care nu au acces, informeaza AFP.

Vineri, refugiatii au incercat sa treaca cu forta de cordoanele de politie. Au izbucnit violente, iar autoritatile au recurs la sprijinul armatei.

Prim-ministrul islamo-conservator turc Ahmet Davutoglu urmeaza sa se intalneasca la ora 14.15 GMT cu o delegatie de reprezentanti ai migrantilor in speranta de a debloca situatia care dureaza de marti, informeaza surse din anturajul sau.

Intalnirea ar fi fost initial planificata pentru vineri, dar a fost amanata din cauza programului lui Davutoglu.

Edirne este ultimul mare oras turc inainte de frontiera cu Grecia si Bulgaria. Fosta capitala otomana a fost mereu un punct de trecere folosit de refugiati in drumul spre Europa.

In jur de o mie de migranti, printre care numerosi copii, asteapta in conditii dificile in soare pe marginea autostrazii internationale, la circa 10 km de frontiera, fiind impiedicati de jandarmi sa se deplaseze in aceasta directie.

Un alt grup de o mie de migranti a fost primit de autoritatilor turce pe un teren folosit pentru luptele traditionale turce. Ei au avut o noapte relativ calma si au primit portii de hrana calde.

Migrantii au ajuns marti in regiune dupa un apel transmis pe retelele sociale care le recomanda sa evite traversarea periculoasa a Marii Egee intre statiunile balneare din sud-vestul Turciei si insulele grecesti.

Peste 500.000 de migranti au trecut frontierele externe ale UE intre ianuarie si august, potrivit agentiei europene Frontex, din care peste jumatate au intrat prin Grecia, precizeaza Agerpres.

Majoritatea refugiatilor care incearca sa paraseasca Turcia traiesc acolo de luni de zile, uneori chiar de ani, dupa ce au fugit din cauza razboiului civil care a devastat Siria. Turcia a primit in jur de doua milioane de sirieni, din care 260.000 traiesc in tabere de refugiati.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: ,

Comentarii: