Turcia primeste in sfarsit F-16 din SUA. Amendamentele care conditionau vanzarea de avioane catre Turcia au fost eliminate

externe

Amendamentele introduse in Camera Reprezentantilor SUA care conditioneaza vanzarile de avioane de lupta F-16 catre Turcia au fost eliminate in proiectul de lege final privind cheltuielile pentru aparare, potrivit agentiei Anadolu.

O comisie formata din membri ai Camerei si Senatului, a finalizat proiectul de lege National Defense Authorization Act (NDAA), care include bugetul apararii pentru 2023.

Potrivit versiunii finale a proiectului de text obtinut de agentia Anadolu, care va fi votata de ambele camere ale Congresului, amendamentele depuse de senatorii democrati Bob Menendez si Chris Van Hollen, au fost eliminate.

Aceste amendamente urmareau sa impuna mai multe restrictii privind vanzarea de F-16 si kituri de modernizare catre Turcia, printre care interdictia de a folosi avioanele de lupta pentru a incalca spatiul aerian al Greciei si solicitarea administratiei Biden ca Turcia sa certifice ca vanzarea este in interes national.

Pentru ca vanzarea de F-16 sa se poata face, Congresul nu ar trebui sa se opuna notificarii transmise de administratie.

Dupa ce Senatul adopta NDAA, un text comun cu o versiune anterioara adoptata in Camera Reprezentantilor va fi trimis la biroul presedintelui Joe Biden pentru a fi semnat.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: