Turcii lui Firea se declara „surprinsi” ca Mercedes a contestat rezultatul licitatiei pentru autobuze: „Argumentele sunt false si am fost dezamagiti”

news

Producatorul turc de autobuze Otokar, desemnat castigatorul licitatiei pentru cele 400 de autobuze pe care Primaria Capitalei vrea sa le cumpere, se arata increzator in rezultatul contestatiei si estimeaza ca autoritatile romane vor da o solutie favorabila in trei-patru saptamani. Denis Toublanc, director de marketing al Otokar in Europa, afirma ca Romania este o tara cu potential, unde are ca obiectiv sa isi intareasca prezenta si vrea sa participe si la alte licitatii organizate de municipalitati.

Compania deja a depus o astfel de oferta la o licitatie organizata la Brasov. In prezent, in Romania circula 190 de autobuze Otokar, in cadrul unor contracte private, iar cel cu Primaria Bucuresti ar fi primul contract cu o institutie publica.

”Am fost surprinsi de aceste contestatii, nu intelegem de ce au contestat licitatia, motivele lor sunt nefondate. Suntem insa increzatori ca personalul Primariei, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) si instantele de judecata vor lua deciziile in conformitate cu legile si documentele furnizate, o solutie corecta, favorabila noua. Suntem foarte optimisti ca decizia va fi aceeasi, deoarece este rezultatul unui proces de evaluare lung si serios. Am trimis mii de pagini de documente tehnice pe tot parcursul procesului. Estimam ca in circa 3-4 saptamani vor oferi solutia finala”, a declarat intr-un interviu pentru News.ro Denis Toublanc, director de marketing al Otokar in Europa.

Primaria Bucuresti a atribuit in februarie firmei Otokar Europe contractul de achizitie a 400 de autobuze noi pentru Capitala, cu o garantie de opt ani. Valoarea contractului, daca va fi semnat, este de 100 de milioane de euro si include si partea de servicii.

Rezultatul licitatiei a fost insa contestat de ceilalti concurenti, Mercedes – Benz Romania si turcii de la Karsan.

”Argumentele sunt neintemeiate si am fost dezamagiti sa descoperim in mass-media argumentele lor false, chiar inainte ca rezultatul licitatiei sa ne fie comunicat. In ansamblu, oferta noastra respecta atat cerintele prevazute in documentatia de licitatie, cat si necesitatile cetatenilor Capitalei. Totusi, nu comentam dreptul legal al unui ofertant de a contesta un rezultat al licitatiei, chiar daca rezultatele nu sunt conforme cu realitatea. Otokar va avea un garaj de service cu sediul in Bucuresti, care poate respecta 100% documentatia de licitatie, inclusiv licenta solicitata de carnetul de licitatie si reglementarile internationale relevante”, a precizat Toublanc.

El spune ca Otokar s-a angajat sa efectueze operatiunile post-vanzare pentru a atinge o disponibilitate a serviciilor pentru cel putin 95% din autobuze.

”Practic, fiecare autobuz trebuie sa fie disponibil din punct de vedere tehnic cel putin 347 de zile pe an din 365. Oferta noastra, asa cum am afirmat, este conforma 100% cu documentatia de licitatie si cu dimensiunile solicitate. Nu ne asteptam la surprize din partea autoritatilor romane”, a punctat reprezentantul Otokar Europe.

Otokar vrea sa isi intareasca prezenta in Romania si sa participe si la alte licitatii publice.

”Vrem sa participam si la alte licitatii in Romania si sa ne intarim prezenta aici. Am depus deja o oferta la o licitatie organizata la Brasov, tot privind transportul public. Consideram ca Romania are potential, aici exista o flota veche de masini. O mare parte din ea ar trebui schimbata”, a precizat oficialul Otokar Europe.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: