externe

Turnul Eiffel se inchide, dupa ce personalul a intrat din nou in greva

Turnul Eiffel, una dintre cele mai importante atractii turistice din lume, a fost inchis luni, dupa ce personalul a intrat in greva, au anuntat sindicatele pentru AFP, preluata de France24.

Greva, care a fost declansata pentru a protesta fata de modul in care este gestionat financiar monumentul, ar putea fi prelungita, au spus ei.

Operatorul turnului, compania SETE, a precizat pe site-ul sau ca „vizitele monumentului vor fi perturbate luni”.

Aceasta i-a sfatuit pe posesorii de bilete sa verifice site-ul sau inainte de a se prezenta la turn sau sa isi amane vizita. Posesorii de bilete electronice au fost rugati sa isi verifice e-mailurile pentru informatii suplimentare.

Aceasta este a doua greva la Turnul Eiffel in decurs de doua luni din acelasi motiv.

Sindicatele au criticat operatorul SETE pentru modelul sau de afaceri despre care spun ca se bazeaza pe o estimare umflata a numarului viitor de vizitatori, subestimand totodata costurile de intretinere.

Turnul Eiffel – cel mai faimos punct de reper al Parisului – atrage aproape sapte milioane de vizitatori pe an, dintre care aproximativ trei sferturi sunt straini, potrivit site-ului sau.

In timpul pandemiei de Covid 19, numarul a scazut brusc din cauza restrictiilor de calatorie, dar si-a revenit la 5,9 milioane in 2022.

Se asteapta ca numarul de vizitatori la Paris sa creasca in aceasta vara, deoarece capitala franceza gazduieste Jocurile Olimpice.

Intr-o declaratie comuna, sindicatele CGT si FO au cerut autoritatilor din Paris „sa fie rezonabile cu cererile lor financiare pentru a asigura supravietuirea monumentului si a companiei care il exploateaza”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Recent Posts

Germania isi extinde influenta, trimite doua nave de razboi in apele Asiei. „Comportamentul agresiv” al Chinei, principala cauza a misiunii

O fregata germana si o nava de aprovizionare de lupta au plecat saptamana aceasta din…

3 minute ago

O masina cu 7 femei s-a rasturnat pe Podul Basarab din Bucuresti. Toate au ajuns la spital

O masina in care se aflau sapte femei s-a rasturnat, duminica, pe Podul Basarab din…

57 de minute ago

„Nevastuica salbatica”. Pilotii ucraineni folosesc acum tactici americane din razboiul din Vietnam: „Ucraina invata in mod clar din gandirea militara occidentala”

Ucraina a inceput sa foloseasca impotriva armatei rusesti tactici americane din razboiul din Vietnam, informeaza…

2 ore ago

Bucurie in Voluntari, Firea este pe primul loc pe buletinul de vot. Ea este urmata de Burduja

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea se va afla pe primul loc pe buletinul…

O oră ago