Tutuianu anunta ca lui Dragnea ii este frica de Olguta Vasilescu: „Nu are curaj sa-i spuna ca renunta la nominalizarea ei”

politica

Senatorul Adrian Tutuianu, exclus din PSD, a declarat ca Liviu Dragnea „nu are curaj” sa-i spuna Liei Olguta Vasilescu ca renunta sa o mai nominalizeze pentru fucntia de ministru al Dezvoltarii.  „Nu te poti juca la nesfarsit propunand aceeasi persoana”, a spus Adrian Tutuianu la Digi24.

„Liviu Dragnea nu are curaj sa-i spuna Olgutei Vasilescu ca renunta la nominalizarea ei sau ca nominalizeaza alta persoana”, a afirmat Tutuianu.

„Ambele parti implicate, si PSD si Klaus Iohannis, joaca din punct de vedere politic aceasta numire. Dl Iohannis incearca sa-i aduca aproape pe cei care voteaza cu dansul si sa coalizeze cat mai multi de pe zona dreapta a esichierului politic.

PSD – si Liviu Dragnea personal are doua interese aici: Pe de o parte, e foarte multumit ca a scos-o pe Olguta Vasilescu din Guvern si i-a luat tribuna de unde se putea manifesta si putea sa aiba o imagine mai buna decat are Dragnea si a doua situatie, la momentul asta lui Dragnea ii convine sa spuna ca presedintele pune bete in roate Guvernului”, a mai spus Adrian Tutuianu.

Iohannis si Lia Olguta Vasilescu

Klaus Iohannis o respins-o a patra oara pe Lia Olguta Vasilescu, propusa ca ministru al Dezvoltarii. Presedintele Romaniei a spus intr-o scrisoare adresata premierului, ca are ca argument principal lipsa de experienta. “Am decis sa resping propunerea de numire a doamnei Lia Olguta Vasilescu in functia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice”, se arata in scrisoare.

Seful statului i-a solicitat premierului sa faca o alta propunere pentru functia respectiva.

″In consecinta, in conformitate cu dispozitiile art. 85 alin. (2) din Constitutie si tinand seama de jurisprudenta Curtii Constitutionale urmeaza sa inaintati o alta propunere pentru functia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, care, in mod necesar, pe langa respectarea conditiilor prevazute de lege, ar trebui sa raspunda si cerintelor referitoare la pregatirea generala, pregatirea in specialitatea domeniului, experienta in materie, instruirea si aptitudinile pentru functia in domeniu, reputatia nestirbita si moralitatea”, a afirmat Iohannis.

Presedintele a explicat ca a respins numirea Liei Olguta Vasilescu la Ministerul Dezvoltarii deoarece nu are pregatirea necesara pentru acest domeniu.

“Analizand activitatea persoanei propuse, astfel cum rezulta aceasta din documentatia transmisa, constat ca doamna Lia Olguta Vasilescu nu are pregatirea de specialitate necesara in niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusa. De asemenea, din aceeasi documentatie constat ca doamna Lia Olguta Vasilescu nu are experienta in materie necesara promovarii si gestionarii politicilor publice guvernamentale la nivel national in domeniul complex al dezvoltarii regionale si administratiei publice. Astfel, in calitate de primar, doamna Lia Olguta Vasilescu nu a promovat si nu a gestionat politici publice de nivel national, iar in calitate de parlamentar a desfasurat activitate in comisii parlamentare care, prin obiectul de activitate, sunt direct legate fie de pregatirea sa profesionala, respectiv domeniul culturii, artei si mijloacelor de informare in masa, fie au legatura cu experienta obtinuta in calitate de ministru, respectiv domeniul muncii si protectiei sociale”, a motivat el.

Potrivit sefului statului, Vasilescu a promovat in calitate de ministru al Muncii un cadru “lipsit de transparenta” in relatia cu societatea civila si in procesul de dialog social si a avut o serie de declaratii “controversate”.

“Nu se poate ignora faptul ca, in calitate de ministru al Muncii si Justitiei sociale, doamna Lia Olguta Vasilescu a promovat un cadru lipsit de transparenta in relatia cu societatea civila si in procesul de dialog social, fara consultarea actorilor implicati. Or, realizarea si asigurarea unui dialog autentic, prin implicarea partenerilor din administratia publica, mediul academic si societatea civila, alaturi de pregatirea si experienta profesionala sunt esentiale pentru exercitarea acestei functii de demnitate publica. La conturarea acestui profil se adauga declaratiile controversate, atacurile la persoana virulente, limbajul folosit in comunicarile publice, presiunile asupra justitiei, retinute inclusiv de catre Consiliul Superior al Magistraturii, toate acestea fiind aspecte care vin in contradictie cu cerintele de responsabilitate pe care le implica detinerea unei functii de inalta demnitate publica, precum cea de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice”, a evidentiat presedintele Iohannis.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: