Tutuianu ii denunta: „Peste 200 de politisti in civil au fost infiltrati printre oameni la vizita lui Dancila si Plumb”

politica

Vicepresedintele Pro Romania Adrian Tutuianu a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, la Targoviste, ca institutii ale statului sunt implicate in campania electorala in Dambovita, dand ca exemplu Politia judeteana, care, spune el, face presiuni, ii urmareste pe teren si ii filmeaza pe cei de la Pro Romania.

„Constat ca institutiile statului sunt folosite in campania electorala. Si am sa va spun de Politie, in primul rand. Unde ajungem, mai ales unde ajung eu, toata Politia judeteana are obligatia sa raporteze imediat. Apar doua-trei masini care ne insotesc pe tot traseul. Am constatat ca ne si filmeaza, ceea ce este ilegal. Suntem oameni pasnici, nu savarsim infractiuni, circulam pe strada si facem campanie electorala civilizata. Nu ati auzit ca vreunul dintre noi a fost implicat in vreun scandal”, spune Tutuianu, citat de Agerpres.

Parlamentarul vorbeste si despre presiuni pe care le fac politistii asupra unor oameni politici.

„De ce foloseste Politia masinile pentru supravegherea noastra e greu sa inteleg. Cred ca ar trebui sa duca masinile si politistii respectivi sa se ocupe de ordine, de liniste publica, de analiza sutelor de dosare cu autori necunoscuti, de analiza plangerilor nenumarate pe care oamenii le au si care sunt nesolutionate. In al doilea rand, sunt oameni din Politie care fac presiuni asupra unor alesi locali: primari, consilieri locali, consilieri judeteni, care au anumite cauze sau plangeri inregistrate pe rolul institutiei. Este inacceptabil”, a afirmat Adrian Tutuianu.

Acesta adauga si faptul ca un numar mare de politisti sunt mobilizati la actiunile PSD Dambovita.

„Am constatat o participare nejustificata a Politiei judetene la evenimente politice ale PSD. E suficient sa va aduc in atentie doua: conferinta judeteana de alegeri a PSD, au fost peste 250 de politisti in civil pe platoul din fata Casei Sindicatelor, dar am putut sa constat personal, pentru ca am stat printre oameni, ca la Nucet erau toti sefii de Politie de orase si de structuri teritoriale si peste 200 de politisti in civil printre oameni. Este inacceptabil. In primul rand ca Politia nu are sarcini de protectie a vreunui demnitar, acolo e SPP, este Jandarmeria. Dar sa scoti din program 250 de politisti sa ii duci in curtea Manastirii Nucet unde oamenii au venit la rugaciune, mi se pare o mizerie pe care o promoveaza actuala conducere a IPJ Dambovita”, a sustinut Tutuianu.

Vicepresedintele Pro Romania anunta ca, daca aceste actiuni vor continua, va sesiza ministrul de Interne, precum si IGPR-ul.

„Daca toate lucrurile acestea vor continua nu am sa ezit sa sesizez, nu pe doamna Carmen Dan sau o sesizez ca sa ramana sesizarea, dar voi sesiza si conducerea IGPR si voi veni cu dovezi concrete cu privire la lucrurile care se intampla in judet. Nu cred ca un profesionist al Politiei poate sa desfasoare activitati de politie politica doar pentru a fi numit sau renumit intr-o functie de conducere. Este un avertisment public pe care il dau in calitate de senator celor care conduc IPJ Dambovita”, a afirmat Tutuianu.

Acesta a mai spus ca institutii publice din Dambovita isi trimit angajatii la mitingurile organizate de PSD.

Mai mult despre:

Comentarii: