Tutuianu, primele explicatii privind comportamentul jignitor fata de presedintele Klaus Iohannis. Ministrul lanseaza noi promisiuni

news

Ministrul Apararii Nationale, Adrian Tutuianu, a declarat miercuri ca isi doreste sa aiba o relatie institutionala constructiva cu presedintele Klaus Iohannis, aratand ca neinvitarea acestuia la manifestarile privind Ziua Aviatiei a fost ”o gafa” pe care si-o asuma, motiv pentru care a declansat o ancheta interna.

„Mi-am propus sa construiesc o relatie institutionala constructiva cu presedintele Romaniei, bazata pe respect, transparenta si corectitudine. Discutiile foarte aplicate pe care le-am purtat, atat direct, cat si in foruri reprezentat de CSAT, pe tema esentiala a inzestrarii Armatei, precum si prezenta mea in calitate de ministru al Apararii alaturi de presedinte la momente importante pe agenda publica a securitatii nationale (…) vin in sustinerea parcursului relatiilor institutionale corecte pe care mi le-am propus in relatia cu presedintele Romaniei”, a afirmat Tutuianu, intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

El a precizat ca a fost declansata o ancheta administrativa in cazul neinvitarii presedintelui Iohannis la manifestarile de Ziua Aviatiei si ca vor fi luate masuri in consecinta.

„Momentul generat in procesul de transmitere a invitatiilor de participare la sarbatorirea Zilei Aviatiei Romane si Fortelor Aeriene a fost o gafa, o situatie regretabila cauzata de disfunctionalitati de natura birocratica in derularea procedurilor de protocol. Mi-am asumat aceasta disfunctionalitate la modul cel mai direct posibil prin transmiterea imediata a comunicatului de presa prin care am explicat circumstantele erorii. (…) Relatiile MApN cu Presedintia Romaniei sunt si vor ramane in zona corectitudinii si respectului”, a aratat ministrul.

Tutuianu a dat asigurari ca vor fi luate „masuri de corectie in regim de urgenta, astfel incat asemenea erori sa nu mai fie posibile”.

„Derulam o activitate administrativa sa vedem unde sunt derapajele, pentru ca ceea ce am semnat eu cu cateva zile inainte avea in spate o lista cu toti cei care trebuie invitati, locul unu pe lista era presedintele Romaniei. Ancheta administrativa interna ne va stabili cine a gresit, de ce a gresit si va asigur ca voi lua masuri in consecinta”, a spus acesta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: