Tutuianu spune adevarul, atac la adresa sefului PSD. Fostul ministru il avertizeaza pe Dragnea ca nu este „vesnic” in functie

politica

Fostul ministru al Apararii, Adrian Tutuianu, a dezvaluit pentru Digi24 ca demisia sa a venit ca urmare a unei solicitari din partea lui Liviu Dragnea. El tine sa ii transmita un avertisment liderului PSD: „Nimeni si nimeni nu sta pe veci” in functie.

Adrian Tutuianu spune ca reprosurile care i-au fost aduse nu erau suficient argumentate. Comunicatul care a fost considerat o eroare de comunicare nu vorbea despre neplata soldelor, ci despre o esalonare a altor plati, precizeaza fostul ministru.

„Am plecat pentru ca mi s-a facut un repros pe care, in sinea mea, il consider insuficient fundamentat, dar nu am tinut sa ma leg nici de scaun, nici de functie. In momentul cand premierul Tudose mi-a spus ca am gresit si ca am adus un prejudiciu de imagine grav, a spus dansul, si ca presedintele partidului imi cere sa plec, am cerut o coala de hartie, mi-am scris demisia, va repet sunt un om cu multa demnitate si nu accept ca cineva sa ma calce in picioare”, a spus Adrian Tutuianu.

Intrebat daca s-a simtit calcat in picioare in momentul acela, el raspuns ca s-a simtit „neindreptatit”.

„Am avut o discutie telefonica a doua zi (cu Liviu Dragnea, n.red.), m-a invitat sa ne lamurim pe cateva lucruri, i-am spus ca nu doresc sa port o discutie cu nimeni la momentul acesta”, a mai spus fostul ministr al Apararii.

Reporter: Exista o presiune in Ministerul Apararii legat de acesti bani care nu se puteau plati, am inteles, din cauza lipsei rectificarii, dar, practic, oamenii tot isi primeau banii esalonat, din ce intelegem. Lucrul acesta este matematic, nu aveati atunci sa dati toti banii.

„Comunicatul tocmai asta spune ca intai platim salariile si apoi dam drepturile de hrana. Era o anumita fierbere in sistem, in special la soldatii si gradatii profesionisti. Norma de hrana pentru ei reprezinta cam jumatate din veniturile lunare si atunci sigur ca ei erau cei mai nemultumiti de intarziere”, a precizat el.

Reporter: Deci erati presat sa dati acel comunicat?

Adrian Tutuianu: „Exista o anumita presiune interna.

Reporter: Pentru ministrii Rovana Plumb si Sevil Shhaideh s-a facut o aparare puternica in PSD, ati fi vrut sa beneficiati de un tratament asemanator?

Adrian Tutuianu: As fi vrut sa beneficiez de o discutie mai consistenta pe subiect. Daca toata lumea era lamurita, va puteam lamuri si pe dvs., presa. Nimeni nu s-a nascut ministru si nimeni nu sta pe viata.

Reporter: Dar s-a nascut cineva presedinte de partid pe veci?

Adrian Tutuianu: Nimeni si nimeni nu sta pe veci. Un politician trebuie sa cunoasca putina istorie. Mie imi place istoria si va spun tuturor ca nimic nu e vesnic.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: