Twin Peaks la Sectia Speciala. Procurorul Iasinovschi a disparut subit in concediu o luna, iar Kanald D se pare ca a anulat difuzarea interviului cu acesta

news

Situatie foarte ciudata in cazul procurorului Sorin Iasinovschi de la Sectia Speciala. Se pare ca postul Kanal D a anulat interviul in care acesta spunea ca la alegerile din Sectorul 1 s-au inregistrat „fraude”.  

Pe canalul de Instagram al Kanal D si pe pagina de Facebook a lui Denise Rihai s-a difuzat un scurt fragment din interviul care ar trebui sa fie difuzat miercuri de la ora 19.00. In interviu, procurorul spunea urmatoarele: „S-au incalcat niste dispozitii pentru ca intrarea in acea sala trebuia sa fie facuta in anumite conditii. (…) Ceea ce s-a votat nu a fost si consemnat. (…) La nivelul sectiilor, exista fraude”.

Dupa ce fragmentul a fost preluat de mai multe publicatii, postarile de pe Instagram si de pe pagina lui Denise Rifai au fost sterse.

Jurnalistii au incercat sa il contacteze pe procuror insa aceste a refuzat sa mai spuna ceva, sustinand ca este in concediu de odihna pana la 1 iulie si nu mai poate vorbi.

Este cu totul neobisnuit ca un procuror sa iasa in presa si sa vorbeasca despre ancheta pe care o gestioneaza inainte de finalizarea acesteia.

Parchetul General a anuntat, pe 13 mai, intr-un comunicat de presa, ca pana in acel moment nu s-a putut stabili „diferenta de voturi intre candidati, nefiind finalizate activitatile dispuse de catre procuror” in cazul numararii voturilor din Sectorul 1. Antena 3, RTV si Marcel Ciolacu au sustinut ca procurorii Sectiei Speciale ar fi constatat ca Daniel Tudorache a obtinut mai multe voturi.

„In cauza privind alegerile locale din Sectorul 1 Bucuresti, aflata in instrumentarea Sectiei pentru infractiunilor din justitie, activitatile dispuse de procurorul de caz prin ordonanta din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti solicitand motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la indeplinire a tuturor obiectivelor fixate.

Luand in considerare complexitatea procedurilor si volumul mare de munca pe care il implica, procurorul de caz a aprobat solicitarea mentionata si a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021.

Mentionam ca din verificarile efectuate nu s-a putut stabili diferenta de voturi intre candidati, nefiind finalizate activitatile dispuse de catre procuror.

Pe masura derularii cercetarilor vom comunica informatii suplimentare, in limitele impuse de Codul de procedura penala si de Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass-media, aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotararea nr. 197 din 17 septembrie 2019”, a anuntat Parchetul General.

Antena 3 sustinea atunci ca lui Tudorache i s-au „furat” 3.600 de voturi.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut atunci lui Clotilde Armand sa demisioneze din functia de primar al Sectorului 1 daca Sectia Speciala va anunta ca Dan Tudorache a obtinut cele mai multe voturi.

„Nu am uitat filmarile din acele nopti in care se pleca cu sacii. Haideti sa asteptam comunicatul ofiocial si sa vedem adevarul. Doamna primar de la Sectorul 1 cred ca isi va da demisia daca se dovedeste ca a pierdut alegerile.

Sa vedem ce infractiuni au fost identificate, sa vedem cum s-a putu ajunge aici. Va aduceti aminte cand domnul Barna a fost in sectia de numarare a voturilor?

In acest moment vorbim de o frauda electorala in sectorul zero al capitalei Romaniei. Vom vedea cine e implicat si cine a facilitat aceasta frauda. Vom vedea apoi reactia noastra. Nu poti sa ramai primarul sectorului atunci cand se dovedeste ca esti primar prin frauda”, a declarat Ciolacu pentru DC News.

Antena 3 si Romania TV au anuntat, atunci, ca politistii ar fi terminat de numarat voturile din Sectorul 1, de la alegerile locale, si ca Dan Tudorache ar fi castigat de fapt alegerile.

Antena 3 sustine ca au fost descoperite diferente mari intre voturile renumarate si cele raportate de sectii.

„Din primele date reiese ca doua seri la rand s-ar fi umblat la buletinele de vot. 10 politisti au renumarat voturile, fiind un proces destul de dificil, tinand cont ca unii saci cu buletine erau uzi si foile lipite intre ele”, a anuntat Antena 3.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: