externe

Twitter a suferit miercuri o „intrerupere masiva”. Utilizatorii nu au mai putut sa trimita tweet-uri, mesaje si sa foloseasca anumite functii

Miercuri, 8 februarie, utilizatorii Twitter nu au mai putut sa trimita tweet-uri, mesaje directe sau sa utilizeze o serie de functii.
Twitter a suferit una dintre cele mai mari intreruperi de functionare din istorie, dupa luni de reduceri de costuri si teste cerute de Elon Musk, scrie Business Insider.

Posibilitatea de a twitta, retweet, cita tweet si de a trimite mesaje directe sau de a urmari persoane pe Twitter, fiecare dintre functiile de baza ale platformei, a devenit inutilizabila miercuri pentru multi utilizatori. Site-ul si aplicatia platformei au functionat in continuare, astfel incat utilizatorii au putut parcurge continutul postat anterior, insa interactiunea cu acel continut pe desktop sau mobil s-a dovedit limitata sau imposibila pentru unii.

Un fost angajat al Twitter a descris ceea ce se intampla ca fiind “o intrerupere masiva”, in mesaje private vazute de Insider. Intr-un alt mesaj, un angajat actual al unei mari companii de tehnologie s-a plans la Twitter ca conturile de Twitter ale companiei lor nu functionau, spunand ca „este o problema uriasa”.

Utilizatorii au inceput sa isi dea seama ca nu puteau sa posteze sau sa retweet, de exemplu, cand au vazut un mesaj care aparea atunci cand incercau sa faca acest lucru. „Ati depasit limita zilnica pentru trimiterea de tweet-uri”, scria mesajul.

In timp ce Musk a incercat sa schimbe Twitter, el a incercat sa monetizeze mai multe elemente ale site-ului care au fost mult timp gratuite. Mesajele de eroare vazute miercuri ar putea fi un test sau ar putea prezice intr-un alt mod ca tweetingul si mesajele directe ar putea fi urmatoarele pe lista sa de caracteristici pe care sa le monetizeze.

In interiorul companiei a fost o „invalmaseala” pentru a gasi sursa problemei si pentru a remedia lucrurile care ar fi putut merge prost, a declarat o persoana familiarizata cu compania. Miercuri dupa-amiaza, ora Pacificului, tweeting-ul si like-urile functionau din nou pentru multi utilizatori, in timp ce capacitatea de a trimite mesaje directe si de a retweet-ui era inca indisponibila. Twitter a transmis de pe contul sau de asistenta ca este posibil ca platforma „sa nu functioneze conform asteptarilor pentru unii dintre voi. Ne cerem scuze pentru probleme. Suntem constienti si lucram pentru a rezolva problema”.

Intreruperea l-a determinat pe Musk sa trimita un scurt e-mail catre personalul Twitter, instruindu-i sa „intrerupa dezvoltarea de noi caracteristici” pentru a asigura „stabilitatea si robustetea sistemului”, potrivit unei persoane care a primit e-mailul.

Defectiunile au devenit frecvente in cazul Twitter, un rezultat previzibil al concedierilor masive si al reducerii extreme a costurilor efectuate de Elon Musk. Twitter are in prezent mai putini angajati decat avea in urma cu mai bine de zece ani. In aceeasi perioada, numarul de utilizatori a crescut de la 200 de milioane pe luna, la aproximativ 250 de milioane pe zi, potrivit dezvaluirilor companiei si datelor de la Apptopia.

Un fost director executiv al Twitter a declarat pentru Insider cum ca este probabil ca Twitter sa se degradeze in timp si nu sa faca implozie. „Scenariul cel mai probabil este sa apara o intrerupere majora a functiilor pentru unii sau pentru toti utilizatorii. Ar fi descoperita tarziu si ar fi neclar ce a cauzat problema si ar fi neclar cum sa o rezolvi cand nu ai niciun angajat care ar putea sa o rezolve”, a spus executivul.

Viteza schimbarilor cerute de Musk este una dintre sursele de probleme, dupa cum a relatat Insider. Testarea functiilor potential noi sau modificate se face atat de repede, la o asemenea scara si cu atat de putini angajati, incat problemele nu sunt detectate imediat. Chiar si Andreessen Horowitz, a carui firma de capital de risc a investit 400 de milioane de dolari in preluarea Twitter de catre Musk, a devenit frustrat de declinul platformei si s-a plans direct lui Musk.

Anumite schimbari planificate la Twitter ar fi putut cauza intreruperile, spun sursele. Miercuri a fost ziua stabilita de Musk pentru a pune capat accesului gratuit la API-ul pentru dezvoltatori al Twitter, care a permis crearea de conturi si servicii automatizate de care milioane de utilizatori au ajuns sa se bucure pe Twitter de-a lungul anilor. De la un cont care arata evolutia anului sub forma unui grafic cu bare pana la TweetDeck, un instrument de organizare creat din accesul la API-ul pe care Twitter l-a achizitionat. TweetDeck a incetat sa mai functioneze miercuri.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

35 de secunde ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

15 minute ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

30 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

O oră ago