externe

Peste 20.000 de oameni au murit in urma cutremurului din Turcia si Siria

Numarul mortilor in urma cutremurului a crescut acum peste 20.000, potrivit celei mai recente actualizari privind numarul victimelor cutremurelor din Turcia si Siria, potrivit The Guardian.

Autoritatea de gestionare a dezastrelor si situatiilor de urgenta din Turcia – AFAD a declarat ca numarul mortilor in Turcia este acum de 17.134, relateaza Reuters, o crestere fata de totalul anuntat de presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, joi dupa-amiaza, care a fost de 16.546.

Presa de stat din Siria a declarat ca numarul mortilor in zonele detinute de guvern a crescut la 1.347, de la 1.262. Grupul de aparare civila Castile Albe a declarat ca 1.930 de persoane au murit in zonele controlate de rebeli din nord-vestul tarii, ducand totalul la 20.411.

Secretarul adjunct al ONU, Martin Griffiths, va vizita Gaziantep, in Turcia, si Alep si Damasc, in Siria, in acest weekend pentru a evalua nevoile si a vedea cum poate ONU sa-si intensifice sprijinul, potrivit secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

Guterres a cerut, de asemenea, mai mult acces in nord-vestul Siriei, controlat de opozitie, spunand ca ar fi „foarte fericit” daca ONU ar putea folosi mai multe puncte de trecere a frontierei pentru a oferi ajutor.

„Drumurile sunt avariate. Oamenii mor. Acum este momentul sa exploram toate caile posibile pentru a duce ajutor si personal in toate zonele afectate. Trebuie sa punem oamenii pe primul loc”, a declarat el reporterilor din New York.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Pe cine vizeaza noul pachet de sanctiuni americane contra Rusiei, emis pe 1 mai. Apar si firme din China, Slovacia, Belgia si Turcia

La 1 mai, Departamentul Trezoreriei SUA a impus noi sanctiuni impotriva a sute de companii…

22 de minute ago

Soferii de taxi din Londra au dat in judecata Uber pentru concurenta neloiala si cer 250 de milioane de lire sterline despagubiri

Uber se confrunta cu un proces in urma caruia ar putea plati sute de milioane…

22 de minute ago

O gradina zoologica din Rusia a trimis pe frontul din Ucraina doi pauni pentru „a inspira trupele care lupta”

O gradina zoologica din Rusia a incercat sa isi faca partea sa in razboiul tarii…

O oră ago

Premiera in stiinta: savantii au reusit sa reconstituie chipul unei femei de Neanderthal, dupa mai multe fragmente craniene

Oamenii de stiinta au realizat o reconstructie remarcabila a modului in care ar fi aratat…

51 de minute ago