externe

Ucraina a reusit sa opreasca ofensiva Rusiei in Donbas. Londra: „Fortele ruse au pierderi semnificative”

Fortele armate ruse si-au oprit temporar ofensiva in estul Ucrainei in timpul noptii de joi spre vineri, a anuntat Statul Major al fortelor armate ucrainene, transmite dpa, citata de Agerpres.

„In directia Izium, (dusmanul) nu a efectuat nicio operatiune ofensiva”, a transmis Statul Major in ultimul buletin de razboi, remarcand ca fortele ruse si-au limitat activitatile la operatiuni de recunoastere si foc de artilerie.

Zona din jurul Iziumului, din regiunea Harkov, a fost principala tinta a activitatilor trupelor ruse in ultimele zile. Avansand catre sud, se pare ca scopul ar fi sa incercuiasca fortele ucrainene in regiunea Donbas, remarca dpa.

Si in alte zone de-a lungul liniei de front a fost relativ liniste, potrivit Statului Major ucrainean. Au fost raportate atacuri ale artileriei in apropiere de Donetk, dar nu au mai existat si alte incercari de a lua cu asalt orasul.

Serviciul de informatii britanic a informat la randul sau ca progresele facute de trupele ruse in regiunea Donbas au fost impiedicate de rezistenta ferma a ucrainenilor.

„Castigurile teritoriale ale rusilor au fost limitate si s-au realizat cu costuri semnificative pentru fortele ruse”, a scris Ministerul Apararii de la Londra pe contul de Twitter.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: rusia donbas

Recent Posts

Pe cine vizeaza noul pachet de sanctiuni americane contra Rusiei, emis pe 1 mai. Apar si firme din China, Slovacia, Belgia si Turcia

La 1 mai, Departamentul Trezoreriei SUA a impus noi sanctiuni impotriva a sute de companii…

29 de minute ago

Soferii de taxi din Londra au dat in judecata Uber pentru concurenta neloiala si cer 250 de milioane de lire sterline despagubiri

Uber se confrunta cu un proces in urma caruia ar putea plati sute de milioane…

29 de minute ago

O gradina zoologica din Rusia a trimis pe frontul din Ucraina doi pauni pentru „a inspira trupele care lupta”

O gradina zoologica din Rusia a incercat sa isi faca partea sa in razboiul tarii…

O oră ago

Premiera in stiinta: savantii au reusit sa reconstituie chipul unei femei de Neanderthal, dupa mai multe fragmente craniene

Oamenii de stiinta au realizat o reconstructie remarcabila a modului in care ar fi aratat…

58 de minute ago