Ucraina a scufundat inca un vas al Rusiei in Marea Neagra. Acesta transporta un sistem de rachete SAM Tor-M2KM – Video

externe

Ucraina anunta ca a scufundat inca o nava a Rusiei, care se indrepta spre Insula Serpilor. Nava avea la bord un sistem de rachete SAM Tor-M2KM.

„Vesti importante de la Marea Neagra. Marina ucraineana anunta ca a distrus nava de salvare rusa ‘Vasily Bekh’, in timp ce se indrepta spre faimoasa Insula a Serpilor. Se pare ca aceasta avea la bord un sistem SAM Tor-M2KM”, se anunta pe contul Ukraine Weapons Tracker de pe Twitter.

„Atacul a fost filmat de o drona TB-2”, se precizeaza.

Rusia a „pierdut din punct de vedere strategic” razboiul din Ucraina iar puterea ei „este diminuata”, a declarat seful fortelor armate britanice, Sir Tony Radakin, citat de Sky News.

Amiralul Sir Tony Radakin, care este seful Statului Major al Apararii din Marea Britanie, a declarat ca Rusia a ramas fara trupe si rachete avansate si ca nu va putea niciodata sa cucereasca intreaga Ucraina.

El a afirmat ca Vladimir Putin a folosit 25% din armata Rusiei pentru doar castiguri „minuscule”. Si, desi Rusia ar putea obtine „succese tactice” in urmatoarele saptamani, el a spus ca orice idee ca razboiul a fost un succes este „un nonsens”.

„Aceasta este o greseala ingrozitoare a Rusiei. Rusia nu va prelua niciodata controlul asupra Ucrainei. Rusia a pierdut deja din punct de vedere strategic. NATO este mai puternica, Finlanda si Suedia cauta sa se alature”, a subliniat Radakin.

El a spus ca Moscova a fost fortata sa renunte la obiectivele sale de a prelua majoritatea oraselor ucrainene si ca acum este angajata intr-o batalie tactica in care luptele sunt „dure”.

„Masina ruseasca macina si castiga cativa – doi, trei, cinci – kilometri in fiecare zi. Si asta este greu pentru Ucraina, dar va fi o lupta lunga. Si noi sustinem Ucraina, Ucraina a aratat cat de curajoasa este cu adevarat. Iar Rusia are vulnerabilitati, pentru ca ramane fara oameni, ramane fara rachete de inalta tehnologie”, a adaugat amiralul.

El a continuat: „Presedintele Putin a folosit aproximativ 25% din puterea armatei sale pentru a obtine o cantitate infima de teritoriu, iar 50.000 de oameni sunt fie morti, fie raniti”.

Rusia este acum o „putere mai diminuata” din punct de vedere diplomatic si economic decat in urma cu cateva luni, a spus el.

„Rusia esueaza. S-ar putea sa obtina unele succese tactice in ultimele saptamani. Iar acestea ar putea continua in urmatoarele cateva saptamani. Dar Rusia pierde din punct de vedere strategic”, a subliniat Radakin.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: