externe

Ucraina a scufundat inca un vas al Rusiei in Marea Neagra. Acesta transporta un sistem de rachete SAM Tor-M2KM – Video

Ucraina anunta ca a scufundat inca o nava a Rusiei, care se indrepta spre Insula Serpilor. Nava avea la bord un sistem de rachete SAM Tor-M2KM.

„Vesti importante de la Marea Neagra. Marina ucraineana anunta ca a distrus nava de salvare rusa ‘Vasily Bekh’, in timp ce se indrepta spre faimoasa Insula a Serpilor. Se pare ca aceasta avea la bord un sistem SAM Tor-M2KM”, se anunta pe contul Ukraine Weapons Tracker de pe Twitter.

„Atacul a fost filmat de o drona TB-2”, se precizeaza.

Rusia a „pierdut din punct de vedere strategic” razboiul din Ucraina iar puterea ei „este diminuata”, a declarat seful fortelor armate britanice, Sir Tony Radakin, citat de Sky News.

Amiralul Sir Tony Radakin, care este seful Statului Major al Apararii din Marea Britanie, a declarat ca Rusia a ramas fara trupe si rachete avansate si ca nu va putea niciodata sa cucereasca intreaga Ucraina.

El a afirmat ca Vladimir Putin a folosit 25% din armata Rusiei pentru doar castiguri „minuscule”. Si, desi Rusia ar putea obtine „succese tactice” in urmatoarele saptamani, el a spus ca orice idee ca razboiul a fost un succes este „un nonsens”.

„Aceasta este o greseala ingrozitoare a Rusiei. Rusia nu va prelua niciodata controlul asupra Ucrainei. Rusia a pierdut deja din punct de vedere strategic. NATO este mai puternica, Finlanda si Suedia cauta sa se alature”, a subliniat Radakin.

El a spus ca Moscova a fost fortata sa renunte la obiectivele sale de a prelua majoritatea oraselor ucrainene si ca acum este angajata intr-o batalie tactica in care luptele sunt „dure”.

„Masina ruseasca macina si castiga cativa – doi, trei, cinci – kilometri in fiecare zi. Si asta este greu pentru Ucraina, dar va fi o lupta lunga. Si noi sustinem Ucraina, Ucraina a aratat cat de curajoasa este cu adevarat. Iar Rusia are vulnerabilitati, pentru ca ramane fara oameni, ramane fara rachete de inalta tehnologie”, a adaugat amiralul.

El a continuat: „Presedintele Putin a folosit aproximativ 25% din puterea armatei sale pentru a obtine o cantitate infima de teritoriu, iar 50.000 de oameni sunt fie morti, fie raniti”.

Rusia este acum o „putere mai diminuata” din punct de vedere diplomatic si economic decat in urma cu cateva luni, a spus el.

„Rusia esueaza. S-ar putea sa obtina unele succese tactice in ultimele saptamani. Iar acestea ar putea continua in urmatoarele cateva saptamani. Dar Rusia pierde din punct de vedere strategic”, a subliniat Radakin.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

9 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

9 ore ago

Spania isi recheama permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei reactioneaza: „Tampeniile unui socialist arogant”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

9 ore ago

Israelul da inapoi in privinta confiscarii echipamentul de transmisiune live ale Associated Press

Autoritatile israeliene au confiscat marti o camera si echipamentul de transmisiune video ale Associated Press,…

9 ore ago

Site-ul presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat numele constitutional al tarii, revenind la abrevierea MK sau simplu, Macedonia

Site-ul oficial al presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat referintele la numele constitutional al tarii…

9 ore ago