externe

Ucraina anunta ca vrea sa invinga Rusia inainte de venirea iernii: „Este foarte important pentru noi sa nu intram in iarna. Dupa iarna, cand rusii vor fi avut mai mult timp sa se implanteze, cu siguranta va fi mai dificil”

Este important pentru Ucraina sa puna capat razboiului inainte de venirea iernii pentru a nu-i lasa pe rusi sa se instaleze durabil, a declarat seful cancelariei prezidentiale ucrainene, Andrii Iermak, intr-un interviu publicat marti, citat de AFP, informeaza Agerpres.

„Este foarte important pentru noi sa nu intram in iarna. Dupa iarna, cand rusii vor fi avut mai mult timp sa se implanteze, cu siguranta va fi mai dificil. Spre asta ne duc. Este foarte important pentru noi sa nu le oferim aceasta posibilitate”, a declarat Andrii Iermak pentru revista Novoie Vremia.

Reafirmand ca armele furnizate de aliatii occidentali sunt insuficiente, el a spus ca mizeaza pe ajutorul militar american facilitat de „land lease”, „legea de imprumut si inchiriere” din cel de-Al Doilea Razboi Mondial reactivata in mai de presedintele Joe Biden pentru a sprijini Ucraina si care urmeaza sa intre in regim complet in august.

„Obiectivul nostru este victoria, nu ne gandim la altceva”, a declarat Andrii Iermak.

Pe de alta parte, responsabilul a subliniat ca negocierile in desfasurare cu Rusia au vizat doar deblocarea porturilor pentru exportul cerealelor ucrainene care sunt imobilizate acolo de conflict, si nu modul de a pune capat conflictului de exemplu.

„Aceste negocieri au loc la nivel de militari si al Ministerului de Externe si numai cu medierea ONU”, a spus el.

„Comunic cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, nu comunic cu rusii”, a subliniat seful cancelariei prezidentiale ucrainene.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rusii folosesc prizonierii din Vovchansk, Harkov, ca „scuturi umane”, spun oficialii ucraineni. „Au existat si executii de civili”

Fortele rusesti au capturat zeci de civili in orasul de frontiera Vovchansk, a declarat un…

6 minute ago

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

50 de minute ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

19 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

19 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

19 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

9 ore ago