externe

Ucraina anunta o noua victorie: Regimentul 6 de tancuri al Rusiei a fost distrus langa Kiev. Rusii vor sa aduca mercenari libieni in Ucraina

Fortele Armate ale Ucrainei au anuntat duminica o noua victorie: „Regimentul 6 de tancuri al armatei ruse a fost distrus pe 20 martie”.

Iata comunicatul integral al Fortelor Armate ale Ucrainei:

Continua a douazeci si cincea zi de rezistenta eroica a poporului ucrainean la invazia militara rusa.

Fortele de ocupatie si-au pierdut potentialul ofensiv, iar inaintarea lor a fost oprita in aproape toate directiile. Inamicul continua sa sufere pierderi, are probleme semnificative cu unitatile de personal si unitatile cu personal si logistica.

Comisariatele militare din Kuban, Primorski Krai, Iaroslavl Oblast si regiunile din Districtul Federal Ural desfasoara masuri de mobilizare mascata pentru a compensa pierderile de personal al armatei ruse de ocupatie. Cu toate acestea, populatia din aceste regiuni nu doreste sa participe la razboi. Exista cazuri de concedieri in masa.

In acelasi timp, propagandistii rusi au inceput sa pregateasca populatia Federatiei Ruse pentru un razboi lung. Canalele oficiale de comunicare raspandesc propaganda despre presupusul succes al asa-numitei „operatiuni militare speciale”, sunt organizate evenimente publice in sprijinul razboiului din Ucraina.

Potrivit informatiilor disponibile, in timpul vizitei la Moscova a sefului Armatei Nationale Libiene, Khalifa Haftar, s-a ajuns la un acord privind trimiterea de „voluntari” libieni in Ucraina pentru a lua parte la ostilitati de partea Federatiei Ruse. Este probabil ca transferul de mercenari militari sa fie efectuat pe cheltuiala companiei militare private „League” (fosta „Wagner”), cu ajutorul unor aeronave ale Fortelor Aeriene ruse.

Masurile de mobilizare continua in teritoriile ocupate temporar din oblasturile Luhansk si Donetk. Conducerea institutiilor de invatamant (scoli tehnice, institute) a chemat studentii cu varsta de peste 18 ani la asa-numita inregistrare. Starea morala si psihologica a personalului este extrem de scazuta, majoritatea celor mobilizati nu au experienta si dorinta de a lua parte la ostilitati. Echipamentul celor chemati de ocupanti este invechit. In unitati se raspandeste panica din cauza lipsei mari de personal, arme si echipamente.

In orasul Herson, ocupantii au inceput sa inlocuiasca unitatile militare cu unitati de Rosguard (Garda Nationala a Rusiei) si de politie.

In timpul unei alte incercari de a ataca Kievul, ocupantii au pierdut un detasament combinat al Regimentului 6 de tancuri. Datorita actiunilor active ale unitatilor Fortelor Armate ale Ucrainei in unele zone din districtul Brovari, unitatile inamice raman izolate de aprovizionarea cu combustibil si alimente.

Sa invingem impreuna! Glorie Ucrainei!

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

12 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

12 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

12 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

3 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

12 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

12 ore ago