Ucraina este pregatita sa ofere asistenta Turciei dupa cutremurul devastator de luni – Zelenski

externe

Presedintele Volodimir Zelenski a declarat ca Ucraina este pregatita sa ofere asistenta necesara Turciei dupa o serie de cutremure care au avut loc in aceasta tara la inceputul zilei de luni. Seful statului a scris despre acest lucru pe Twitter, scrie Glavcom.

„Imi exprim sincerele condoleante presedintelui Erdogan, poporului si familiilor victimelor cutremurului din sud-estul Turciei. Le doresc o recuperare rapida tuturor victimelor. Vom fi alaturi de poporul turc in aceste momente dificile. Suntem pregatiti sa oferim asistenta necesara pentru a depasi consecintele dezastrului”, se arata in mesaj.

Anterior, s-a raportat ca Ambasada Ucrainei in Turcia coopereaza cu autoritatile turce, verificand prezenta cetatenilor ucraineni printre victime.

Reamintim ca luni, 6 februarie, un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,8 grade s-a produs in sudul Turciei si nordul Siriei. Ca urmare a dezastrului natural, cel putin 207 persoane au fost ucise in ambele tari, iar sute au fost ranite. Se asteapta ca numarul acestora sa creasca.

Turcia a declarat cel mai inalt nivel de alarma, care implica asistenta internationala. In total, potrivit celui mai recent bilant, peste 500 de persoane au murit in Turcia si in Siria.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: