externe

Ucraina, inca un pas spre UE. Comisia Europeana pregateste un proiect cadru de negociere pentru aderarea Ucrainei

Comisia Europeana a inceput sa lucreze la proiectul cadru de negociere pentru Ucraina – un document care defineste principiile si procedurile de desfasurare a negocierilor de aderare la UE, a declarat purtatoarea de cuvant a Comisiei Europene, Ana Pisonero, in cadrul unui briefing la Bruxelles, relateaza Evropeiska Pravda.

„Am inceput deja sa lucram la un proiect cadru de negociere pentru a-l prezenta Consiliului in urmatoarele saptamani”, a declarat Pisonero.

De asemenea, ea a precizat ca, in prezent, Comisia Europeana evalueaza ultimele masuri aprobate de parlamentul de la Kiev pentru ca Ucraina sa primeasca unda verde finala si sa inceapa efectiv negocierile de aderare la UE.

Cadrul de negociere este format in mod traditional din patru parti structurale – principiile directoare, partea de fond, procedurile de negociere si anexele.

In ciuda unei structuri destul de stabile si omogene, cadrul de negociere al fiecarei tari candidate are propriile caracteristici.

Reamintim ca liderii UE au luat decizia politica de a incepe negocierile de aderare cu Ucraina la summitul din decembrie.

In aceasta decizie, Comisia Europeana a recomandat Consiliului sa adopte cadrul de negociere dupa ce Ucraina indeplineste patru conditii, inclusiv aprobarea legii privind lobby-ul.

Mass-media a relatat ca la sfarsitul lunii februarie Comisia Europeana ar putea publica o evaluare a progreselor inregistrate de Ucraina in ceea ce priveste reformele de integrare europeana, de care depinde inceperea efectiva a negocierilor de aderare.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Rusii folosesc prizonierii din Vovchansk, Harkov, ca „scuturi umane”, spun oficialii ucraineni. „Au existat si executii de civili”

Fortele rusesti au capturat zeci de civili in orasul de frontiera Vovchansk, a declarat un…

23 de minute ago

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

O oră ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

19 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

19 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

19 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

9 ore ago