UDMR il ingroapa pe Dragnea, anunta oficial ca nu mai sustine un nou Guvern Dancila: „A patra oara nu cred ca va fi cazul sa votam un Guvern”

politica

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, vineri, la RFI, ca, cel mai probabil, Uniunea nu va vota o noua lista a Executivului in cazul in care PSD-ALDE vor decide sa faca schimbarile din Cabinetul Dancila printr-o restructurare guvernamentala in Parlament. El spune ca UDMR ii va lasa pe cei din coalitie sa arate ca au majoritate. In acelasi timp, argumentul ca facem restructurarea Guvernului doar ca sa ocolim presedintele nu sta in picioare, mai afirma el.

El crede ca nu este cazul ca Uniunea sa voteze un Cabinet restructurat. In opinia sa, s-ar putea ajunge din nou in situatia unui conflict juridic la Curtea Constitutionala.

”Premierul ar trebui sa decida daca restructureaza sau nu Guvernul, daca are argumente, se poate face, nu ar fi asta o problema. Sa ocolesti prin restructurare si printr-un vot in Parlament presedintele, din punctul meu de vedere nu se poate si oricum nu se va intampla, pentru ca presedintele semneaza decretele de numire a ministrilor individual, nu semneaza lista si daca el semneaza hai sa spunem din 27 de ministri 26 si la unul spune ca nu pot sa semnez (…), nu se va intampla nimic, te duci la CCR, este un conflict constitutional si va decide CCR. Aceasta posibilitate inca nu a fost incercata niciodata in Romania. Eu nu cred ca poti sa ocolesti presedintele, daca presedintele are o convingere ferma fata de o anumita persoana. Deci din punctul meu de vedere, nu sta in picioare acest argument, ca facem restructurarea doar sa ocolim presedintele”, a declarat liderul UDMR.

Intrebat ce va face UDMR, daca se va ajunge la o restructurare a Guvernului in Parlament, liderul Uniunii a raspuns: ”Va lasa coalitia PSD-ALDE sa arate ca are majoritate. Noi nu am luat o decizie, dar eu cred ca daca am votat o data Guvernul, primul Guvern Grindeanu, dupa aceea Tudose, o data Guvernul Dancila, a patra oara nu cred ca va fi cazul sa votam un Guvern, mai ales ca ei au majoritate. Vreau eu sa se demonstreze ca au majoritate, ei trebuie sa adune 233 de voturi, noi incercam sa nu-i incurcam nici pe cei din Opozitie, nici pe cei din PSD-ALDE si de aceea eu cred ca daca se va demonstra ca aceasta coalitie are majoritate, poate reusim si noi sa stopam aceste acuzatii total nefondate ca PSD-ALDE sta in voturile noastre si permanent noi nu stiu ce santajam in dreapta si in stanga, ceea ce nu este adevarat”.

Mai mult despre: ,


Comentarii: