Udrea, acelasi discurs ca al lui Ponta: „DNA se implica in politica, incearca sa schimbe guvernul”

politica

Elena Udrea a avut, miercuri, un discurs similar cu al lui Victor Ponta, in incercarea de a-i convinge pe parlamentari sa nu voteze solicitarile DNA de a fi arestata preventiv.

„Sunt a treia oara in fata dumneavoastra. Am stat 7 zile in arest preventiv, apoi in arest la domiciliu, apoi 72 de zile in arest preventiv, apoi in penitenciar la Targsor.

Ce stat de drept este acela in care un om este arestat preventiv, nu este intrebat macar de acuzatiile care i se aduc? Ce pericol reprezinta un om aflat sub control judiciar de 130 de zile? Ce fapte recente ale mele justifica o noua cerere de arestare? Sunteti chemati sa dati un vot in orb. Trebuie sa fiu redusa la tacere, pentru ca atunci cand am iesit nu am tacut. Trebuie sa fiu trimisa in beci. Urmarirea penala nu incepe in momentul in care dvs dati un vot. Procurorul da o rezolutie de urmarire penala. Insa nici macar aparenta de legalitate nu ii mai intereseaza.

Cazul Ponta arata implicarea DNA in lupta politica. Este evident ca se incearca schimbarea guvernului Ponta. In democratie, guvernarile se schimba prin vot popular. La fel se doreste schimbarea celui de-al doilea om in stat.

Nenumarate dosare care apar ca ciupercile dupa ploaie pe numele meu. Cei care ma aresteaza azi au stat cu mine la masa. De ce nu au spus de atunci? Ori au fost complici, ori nu au stiut si au fost incompetenti, ori eu nu sunt corupta.

Spre deosebire de celelalte doua dosare, in acest caz stiu lucruri si le voi spune daca sunt intrebata. Nu am luat niciodata bani de la Buzaianu. Daca vobim insa de acuzatii de finantare a campaniilor electorala, atunci cred ca discutia trebuie sa fie onesta, sa se refere la toata clasa politica din ultimii 26 de ani. Nu am fost cel mai bun ministru, dar am spus mereu adevarul. Resping acuzatiile in mod categoric in forma in care le-a facut parchetul”, a spus Udrea in fata parlamentarilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: