Udrea ataca DNA: „Cred ca daca o omoram pe Kovesi, cea care a vizat personal acest Rechizitoriu in 2017, aveam sanse la o solicitare de pedeapsa mai mica din partea DNA”

politica

Fostul ministru al Dezvoltarii, Elena Udrea, are o reactie halucinanta in urma solicitarii DNA de a fi condamnata la 12 ani de inchisoare. „Cred ca daca o omoram pe Kovesi, cea care a vizat personal acest Rechizitoriu in 2017, aveam sanse la o solicitare de pedeapsa mai mica din partea DNA”, a scris Udrea, miercuri.

„Cateva consideratii despre termenul de ieri din dosarul in care sunt acuzata alaturi de Ioana Basescu si alte 3 persoane. A fost ultimul termen, cel in care si procurorul si avocatii au pus concluzii.

Prima consideratie, acuzatiile se refera nu la campania electorala din 2009 de alegere a presedintelui Traian Basescu, asa cum gresit se spune, pentru ca procurorii au amestecat intentionat lucrurile, ca sa il implice pe fostul Presedinte ci la CAMPANIA PRIVIND REFERENDUMUL PENTRU PARLAMENT UNICAMERAL SI REDUCEREA NUMARULUI DE PARLAMENTARI LA 300!!!!!, desfasurat in aceeasi perioada cu alegerile prezidentiale.

Aici, intrebarea pe care am pus-o instantei, argumentat cu prevederile Constitutiei si ale Legii Referendumului, a fost cine este beneficiarul sumelor de bani care fac obiectul acuzatiei, cu care s-au platit panouri pe care era scris ‘Vino si tu la Referendum’????

A doua consideratie este referitoare la pedepsele spre maximul prevazut de lege, pe care procuroarea de sedinta le-a propus in ceea ce ma priveste pe mine, spre 12 ani!!!!!! Si pe Ioana, spre 15 ani!!!!!!!!!

Deci nimeni nu a luat niciun ban, nici macar nu s-a platit ceva pentru candidatul Traian Basescu, ci s-au platit panouri de informare cu privire la Referendum si cu indemnul catre cetateni la a participa la votul pe acest subiect de interes national, pe care l-am aratat mai sus ca fiind tema consultarii populare din 2009.

Si atunci, o intrebare pentru oamenii normali, care presupun ca mai exista in tara asta: cum sa ceri pentru implicarea in sustinerea unui Referendum, mai ales cu o astfel de tema, pedepse mai mari decat pentru omor, viol, pedofilie, trafic de droguri de mare risc etc.????

Cred ca daca o omoram pe Kovesi, cea care a vizat personal acest Rechizitoriu in 2017, aveam sanse la o solicitare de pedeapsa mai mica din partea DNA”, a scris Elena Udrea pe pagina ei de Facebook.

Un procuror DNA a cerut, marti, la Curtea de Apel Bucuresti, condamnarea Elenei Udrea la 12 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de instigare la luare de mita (doua fapte) si spalare a banilor (cinci fapte) in dosarul finantarii campaniei electorale de la alegerile prezidentiale din 2009.

De asemenea, procurorul a cerut 15 ani inchisoare pentru Ioana Basescu, fiica lui Traian Basescu, acuzata de instigare la delapidare si instigare la spalarea banilor.

Marti, la ultimul termen de judecata, reprezentantul DNA a solicitat ca Elena Udrea si Ioana Basescu sa fie condamnate la pedepse maxime pentru faptele comise, sustinand ca infractiunile de care sunt acuzate sunt grave.

In sala de judecata, procurorul a aratat ca dozarea pedepselor trebuie sa fie corespunzatoare modului in care Elena Udrea a inteles sa se foloseasca de functia de ministru al Turismului si Dezvoltarii, solicitand ca pedeapsa ce-i va fi aplicata sa fie orientata spre maximul special prevazut de lege.

„Toate faptele sunt in stare de concurs real. Va rugam sa aplicati si un spor de pedeapsa, in virtutea gravitatii faptelor comise prin prisma functiei detinute si a dispretului total fata de lege”, a spus procurorul cu referire la Elena Udrea, citat de Agerpres.

O pedeapsa maxima pentru faptele comise a cerut procurorul si pentru Ioana Basescu, sustinand ca in acest caz este nevoie de o pedeapsa exemplara, avand in vedere ca aceasta a comis fapta cand tatal ei, Traian Basescu, era presedintele Romaniei.

Procurorul a mai cerut ca si ceilalti inculpati din acest dosar sa fie condamnati la inchisoare cu executare, inclusiv in ceea ce il priveste pe jurnalistul Dan Andronic.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, implicata direct in campania lui Traian Basescu, candidat la alegerile prezidentiale din 2009, a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunilor de instigare la luare de mita (doua fapte) si spalare a banilor (cinci fapte).

In acelasi dosar, Ioana Basescu, notar public, fiica fostului presedinte Traian Basescu, este acuzata de instigare la delapidare si instigare la spalarea banilor, iar Dan Andronic – de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

In dosar mai sunt judecati Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltarii, Victor Tarhon, fost presedinte al Consiliului Judetean Tulcea, Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al companiei Oil Terminal.

Procurorii sustin ca, in cursul anului 2009, in contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, au fost colectate sume de bani provenite din infractiuni de coruptie, delapidare si evaziune fiscala, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate in campanie.

„Legatura dintre persoanele care obtineau banii pe cale nelegala si prestatorii de servicii legate de campanie era realizata de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidati si, din aceasta pozitie, coordona atat achizitiile de servicii de campanie, cat si persoanele care au actionat ca intermediari pentru platile realizate, astfel incat sumele de bani sa ajunga la societatile prestatoare. Remiterea foloaselor infractionale s-a disimulat prin contracte fictive incheiate cu firme care prestau in realitate servicii in cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradala, tiparire de afise, reclame publicate in mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole si prestarea de servicii de consultanta”, arata DNA.

Udrea a primit o condamnare de 6 ani inchisoare in dosarul „Gala Bute”, insa pedeapsa a fost anulata, dupa ce Curtea Constitutionala a stabilit nelegalitatea completurilor de la Instanta suprema.

Mai mult despre:

Comentarii: