UE obliga Romania sa primeasca emigranti AFRICANI. Cati vor veni in tara noastra

news

Comisia Europeana a anuntat miercuri noua agenda europeana in materie de migratie. Astfel, Romania are desemnata o cota de 3,75% din numarul de emigranti, fiind obligata sa ii primeasca pe teritoriul sau.

Europa nu poate astepta in timp ce multe vieti se pierd. Eforturile de cautare si salvare vor fi intensificatepana la restabilirea nivelului de interventie prevazute de fosta operatiune italiana „Mare Nostrum”. Pentru a tripla bugetul pentru Frontex – operatiunile Triton si Poseidon, Comisia a prezentat deja un buget rectificativ pentru 2015 si va prezenta propunerea sa pentru 2016 pana la sfarsitul lunii mai. Odata implementate, se va extinde atat capacitatea cat si sfera geografica a acestor operatiuni, oferind sprijin operational statelor membre sub presiune si ajutand pentru a salva vietile migrantilor. Aceasta solidarietate, de bun augur,  va trebui sa fie mentinuta atata timp cat presiunea migratorie persista. Noul Planul Operational Triton va fi prezentat pana la sfarsitul lunii mai, mentioneaza emigrantul.it.

Noua agenda europeana in materie de migratie prevede o distribuire uniforma a responsabilitatii pentru imigrantii care ajung pe tarmurile europene si care se califica pentru azil. Romania ar urma sa ia, in baza acestui plan, 3,29% din cei 20.000 de refugiati din centrele din afara UE si 3,75% din totalul imigrantilor care ajung in UE si se califica pentru azil.

Prin urmare, in curand va sosi in Romania un prim lot de 657 de emigranti africani.

cota emigranti

Planul Comisiei Europene anunta urmatoarele masuri: transferarea unui numar de 20.000 de refugiati in toate statele membre UE, in functie de cote care nu sunt obligatorii, un buget de 50 de milioane de euro pentru relocarea imigrantilor, mobilizarea unei sume suplimentare de 60 de milioane de euro din fonduri de urgenta pentru statele cele mai afectate de aceasta criza si operatiuni in Mediterana pentru capturarea ambarcatiunilor pentru prevenirea exploatarii migrantilor de catre gruparile criminale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: