news

UEFA precizeaza ca nu a acceptat steaguri cu „Ungaria Mare”: „Consecinte pe linie disciplinara”. Federatia Maghiara anunta ca isi mentine decizia

Federatia Maghiara de Fotbal (MLSZ) a precizat, miercuri, pentru presa din Ungaria, ca isi mentine pozitia cu privire la afisarea la meciuri a hartii Ungariei Mari.

“MLSZ deja si-a precizat pozitia cu privire la acest subiect, ieri, si mentinem aceasta pozitie. Inca o data, le cerem fanilor sa citeasca anuntul MLSZ si sa respecte regulile”, a anuntat forul de la Budapesta, potrivit nemzetisport.hu, citat de news.ro.

Federatia Romana de Fotbal (FRF) precizeaza, intr-un comunicat postat miercuri, pe site-ul oficial, ca UEFA nu a autorizat si nu va autoriza afisarea simbolurilor mentionate de Federatia Maghiara de Fotbal la meciurile organizate la nivel european.

FRF a mentionat ca Federatia Maghiara de Fotbal a gresit facand anuntul de martii, deoarece afisarea simbolurilor mentionate reprezinta o incalcare a regulamentelor UEFA. Daca va fi cazul, federatia romana va sesiza comisile disciplinare.

“Federatia Romana de Fotbal considera protejarea integritatii fotbalului ca o valoare fundamentala a modelului european al sportului, ce trebuie respectata de fiecare parte implicata.

FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anuntul Federatiei Maghiare de Fotbal.

Ca urmare a raspunsului primit de la UEFA, facem urmatoarele precizari:

„UEFA nu a autorizat si nu va autoriza afisarea simbolurilor mentionate de Federatia Maghiara de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.

Consideram ca Federatia Maghiara de Fotbal a gresit facand anuntul respectiv intrucat afisarea acestor simboluri reprezinta o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu continut provocator si/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranta comisiile disciplinare, daca va fi cazul.

Federatia Romana de Fotbal aminteste ca revizionismul nu este acceptat in fotbal si are incredere in comisiile disciplinare UEFA ca vor sanctiona afisarea acestui simbol cu potential de incitare la ura si violenta la meciurile din competitiile europene”, este anuntul FRF.

Intr-o scrisoare adresata lui Marton Vagi (secretarul general al MLSZ), Theodore Theodoridis, care ocupa aceeasi functie in cadrul UEFA, a afirmat ca cererea depusa de maghiari nu a fost aprobata. Mai mult, acesta a avertizat ca vor fi impuse sanctiuni in cazul in care simbolurile mentionate vor fi afisate pe stadioane.

„Draga domnule Vagi,

In legatura cu precedenta noastra corespondenta din 20 martie 2023, cu referire la folosirea de steaguri sau bannere care sa contina simboluri ca „Ungaria Istorica” si „Ungaria Mare” in cadrul meciurilor UEFA.

Spre surprinderea noastra totala, am aflat de existenta mai multor stiri care prezinta un acord dat de UEFA pentru folosirea acestor steaguri si bannere la competitiile pe care le organizeaza.

Pentru a evita orice dubiu, vrem sa clarificam faptul ca UEFA nu a aprobat afisarea unor astfel de steaguri si bannere. Mai mult, asa cum am mentionat in scrisoarea precedenta, prezenta unor asemenea bannere poate aduce consecinte pe linie disciplinara. De aceea, va recomandam ferm sa urmati pasii necesari pentru a impiedica afisarea acestor steaguri sau banenre la orice meci organizat de UEFA.

In ultimul rand, asa cum am mentionat si in scrisoarea anterioara, va fi de competenta organismelor disciplinare independente sa evalueze si sa impuna eventuale sanctiuni in acord cu regulile UEFA.

Cu sinceritate, Theodore Theodoridis, Secretar General UEFA”, este scrisoarea celor de la UEFA

Asociatia maghiara de fotbal (MLSZ) a anuntat, marti, ca aprobat introducerea de bannere care sa infatiseze o harta a Ungariei istorice la meciurile echipei nationale. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul sau, MLSZ a solicitat o pozitie clara din partea Uniunii Europene (UEFA) si a grupului sau antidiscriminare (FARE) cu privire la problema autorizarii afisarii simbolului istoric.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa
Tags: Ungaria Mare

Recent Posts

Micutzu, despre Ciolacu: „Nu stie sa lege cinci cuvinte, pare la baza analfabet. Eu zic ca de asta nu-i vedem pe astia cum scriu” – Video

Actorul Cosmin Nedelcu (Micutzu) are o pozitie acida in legatura cu premierul PSD Marcel Ciolacu.…

2 ore ago

Noua capitala a Egiptului, de peste 58 de miliarde de dolari, prinde viata. Metropola va avea 6,5 milioane de locuitori

In incercarea de a rezolva problema supraaglomerarii din Cairo, guvernul egiptean a decis, acum aproape…

2 ore ago

Nicusor Dan continua sa o ignore pe Firea: „Eu concurez direct cu Piedone, nu se va retrage”. Cum explica succesul lui Piedone in randul bucurestenilor

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat intr-un interviu pentru Prima TV ca sunt doua explicatii…

4 ore ago

Conflict intre romi si militari ucraineni in Transcarpatia. Cand militarii au deschis focul, agresorii au luat-o imediat la fuga – Video

Joi noapte a avut loc o ciocnire intre romi si militari ucraineni in regiunea Transcarpatia…

4 ore ago

Surse palestiniene: Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta propunerea israeliana privind incetarea focului si eliberarea ostaticilor

Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta ultima propunere israeliana privind incetarea focului si…

6 ore ago