Uite cine vrea sa-l suspende pe Iohannis: „Rabdarea majoritatii are si ea un sfarsit si se va proceda la suspendarea presedintelui Iohannis”

politica

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, sustine ca suspendarea presedintelui Klaus Ionannis este o decizie „inevitabila” in conditiile in care acesta refuza sa puna in aplicare decizia CCR de revocare a sefei DNA, invocand motive puerile. Buzatu si-a instalat recent fiul, Tudor Buzatu (foto), ca secretar de stat in aparatul de lucru al Anei Birchall, vicepremier responsabil de parteneriatele strategice.

Dumitru Buzatu a declarat, vineri, pentru Mediafax ca spera ca seful statului sa renunte la folosirea unor tertipuri si sa aplice litera si spiritul Constitutiei.

„Pana la urma, conflictul pe care presedintele Iohannis il intretine permanent, refuzand sa respecte anumite dispozitii constitutionale si sa puna in aplicare o hotarare a CCR, nu poate sa ramana fara un raspuns. Eu sper ca presedintele, trecand dincolo de momentul acesta in care uzeaza de tot felul de tertipuri, sa revina la sentimente mai bune, sa aplice litera si spiritul Constitutiei si sa intre in legalitate. Aceste motive puerile, cum ca nu a citit destul sau citeste foarte greu, nu pot fi motive veritabile pentru a nu pune in aplicare o hotarare a CCR. Rabdarea majoritatii are si ea un sfarsit si se va proceda la suspendarea presedintelui Iohannis. Eu cred ca lucrurile nu pot trena foarte mult si vom vedea ce vor discuta liedrii coalitiei majoritare, dar in conditiile in care presedintele va refuza, cu obstinatie, sa puna in aplicare o hotarare a CCR, suspendarea va deveni, probabil, inevitabila”, a spus Buzatu.

Citeste si: Clanurile PSD: tatal-baron local, mama-senatoare PSD, fiul-secretar de stat. „Noi suntem o familie de politicieni, doar nu era prost sa refuze”

Potrivit acestuia, liderii coalitiei PSD-ALDE au facut tot ceea ce este posibil pentru evitarea unei suspendari, insa vor trebui si ei aleaga, ori renunta la exercitarea actului de putere, ori vor trebui sa il suspende pe presedintele Iohannis.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: