Ulii in Cismigiu. Solutia gasita de Primaria Capitalei pentru a scapa de miile de ciori din parc. Bolojan a avut o solutie mai eficienta

life

Pasarile care fac mizerie in Parcul Cismigiu ar putea fi alungate cu pasari de prada, special antrenate in acest scop, a anuntat, joi, viceprimarul Capitalei Horia Tomescu.

„Testam solutii noi pentru un Cismigiu curat. Dupa ani de zile de cand problema mizeriei lasata de pasari in Cismigiu a ramas fara rezolvare, testam solutii pentru a alunga pasarile din parc. In cadrul studiului ‘Ciorile din Gradina Cismigiu. Vecini cu aripi’, proiect castigator in cadrul sectiunii de bugetare participativa, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti a desfasurat o actiune cu caracter experimental. Vrem sa verificam eficienta metodelor de izgonire a pasarilor care murdaresc aleile, bancile si locurile de joaca cu ajutorul pasarilor de prada dresate special in acest scop”, a scris viceprimarul, pe Facebook.

Citeste si: Lectia lui Bolojan pentru Bucuresti si alte mari orase. Cum a reusit Oradea sa scape de zecile de mii de ciori din parcuri

El a mentionat ca zona parcului a fost survolata de pasari rapitoare antrenate de specialisti sa sperie si sa goneasca populatia de pasari ce revine zi de zi in Cismigiu.

„Vreau sa ma asigur ca oamenii isi pot petrece timpul liber intr-un parc civilizat, in care sa se poata bucura si de natura, dar si de curatenia pe care o asteapta”, a transmis Tomescu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: