Ultima fotografie a lui Freddie Mercury. Brian May: „A ratat cu doar cateva luni. Daca ar fi fost un pic mai tarziu, ar fi fost inca printre noi, sunt sigur”

life

Ultima fotografie a lui Freddie Mercury, realizata in 1991, surprinde un moment emotionant din viata sa, aminteste Historic Vids pe Twitter. Partenerul sau, Jim Hutton, a realizat aceasta fotografie la resedinta lor din Londra.

Freddie Mercury, renumit ca vocalist al emblematicei trupe rock Queen, este considerat unul dintre cei mai mari muzicieni din toate timpurile. Legendara melodie „Bohemian Rhapsody” ii consolideaza si mai mult statutul de una dintre cele mai bune trupe din istorie. In special, Mercury a fost o figura influenta in comunitatea LGBT in timpul vietii sale si continua sa fie o sursa de inspiratie si astazi. Din pacate, el a cedat in urma unei pneumonii bronsice ca urmare a SIDA.

In aceasta fotografie, Mercury apare vizibil fragil, tonul pielii si tenul fetei sale afisand paloare in comparatie cu imaginile anterioare.

Brian May, chitaristul trupei Queen, a povestit odata o conversatie pe care a avut-o cu Mercury in timpul unei cine in care au discutat despre lupta acestuia cu SIDA. May si-a amintit cuvintele lui Mercury: „Problema era de fapt piciorul sau si, in mod tragic, mai ramasese foarte putin din el. Odata, ni l-a aratat la cina. Si a spus: ‘Oh, Brian, imi pare rau ca te-am suparat aratandu-ti asta!'”. May a raspuns empatic, spunand: „Nu sunt suparat, Freddie, decat sa realizez ca trebuie sa suporti toata aceasta durere teribila”.

Mercury s-a stins din viata cu doar cateva luni inainte ca progresele medicale semnificative impotriva SIDA sa fie disponibile pe piata.

May si-a exprimat tristetea, spunand: „A ratat cu doar cateva luni. Daca ar fi fost un pic mai tarziu, ar fi fost inca printre noi, sunt sigur. Nu poti sa te angajezi in ‘ce-ar fi fost daca’, nu-i asa? Nu poti sa te duci acolo, pentru ca acolo zace nebunia”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: