Ultima plimbare cu trasura a reginei Margrethe a II-a a Danemarcei inainte de abdicare

externe

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei a sfidat joi frigul patrunzator si a calatorit pe strazile din Copenhaga intr-o trasura poleita cu aur pentru ultima data in calitate de monarh, inainte de a preda tronul fiului sau, printul mostenitor Frederik, saptamana viitoare, potrivit Reuters.

Regina in varsta de 83 de ani, care a fost incoronata in 1972, a anuntat la televizor in direct, in timpul traditionalului sau discurs de Anul Nou, ca intentioneaza sa abdice, luand prin surprindere pe multi in tara de 5,9 milioane de oameni.

Regina a calatorit de la Palatul Amalienborg, pana la parlament, pentru o receptie traditionala de Anul Nou, intr-o trasura construita pentru Christian al VIII-lea de producatorul de trasuri Henry Fife in 1840 si acoperita cu foita de aur de 24 de carate.

De-a lungul timpulu, regina s-a bucurat de un sprijin larg din partea populatiei, care a descris-o ca fiind o persoana plina de tact si creativa. Regina a conceput adesea costume si scenografie pentru piese de teatru si balete interpretand basmele celebrului autor danez Hans Christian Andersen.

Regina Margrethe a II-a a devenit mostenitoarea tatalui ei in 1953, la 13 ani, dupa ce un amendament constitutional a permis femeilor sa mosteneasca tronul. Ea va abdica pe 14 ianuarie si va fi urmata de fiul ei cel mare, care va deveni regele Frederik X.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: