Umilinta mare pentru Rusia. Rebelii din Siria au reusit sa doboare un avion al Moscovei

externe

Rebeli sirieni au anuntat ca au doborat, sambata, un avion de vanatoare rusesc in nordul-vestul Siriei, precizand ca au capturat si pilotul, informeaza site-ul cotidianului Haaretz, mentionand ca Moscova nu a comentat inca informatiile.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a transmis ca avionul de vanatoare a fost doborat in apropierea orasului Sarqeb, localitatea controlata de rebeli pe care trupele siriene incearca sa o ocupe cu sprijin aerian din partea Rusiei.

Informatiile privind doborarea aeronavei nu au fost comentate de Moscova, precizeaza Mediafax.

Rami Abdurrahman, seful OSDO, a declarat ca este posibil ca avionul sa apartina aviatiei ruse, adaugand ca pilotul s-a catapultat si a aterizat in viata, fiind luat prizonier.

Centrul Media Alep, o organizatia a opozitiei siriene, a anuntat ca avionul doborat este un aparat de fabricatie ruseasca de tip Su-25, insa nu a precizat daca aeronava apartinea aviatiei ruse sau celei siriene.

Fortele guvernamentale siriene au lansat la finalul lunii decembrie o ofensiva majora in provincia Idlib din nord-vestul tarii.

Nu exista informatii despre ce grupare insurgenta a doborat avionul si capturat pilotul, insa in zona sunt active si mai multe grupari radicale, inclusiv Hayat Tahrir al-Sham, un grup islamist care are legaturi cu reteaua terorista Al-Qaida.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: