Umilinta mare pentru Vicol, PSD nu a bagat-o in comisia speciala pentru legile justitiei. Lista parlamentarilor care fac parte din comisie

politica

Plenul Parlamentului a aprobat, joi, constituirea comisiei speciale pe legile justitiei. Din comisie nu face parte tocmai Laura Vicol presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor. Ea mai este cunoscuta si ca „avocata interlopilor”, Vicol militand in trecut pentru desfiintarea DNA.

S-a inregistrat 273 voturi „pentru”, 48 „impotriva” si 2 abtineri.

Potrivit hotararii adoptate, Comisia parlamentara speciala comuna pentru examinarea initiativelor legislative din domeniul justitiei va avea ca obiective examinarea, atat in procedura legislativa la prima Camera sesizata, cat si in procedura legislativa la Camera decizionala, a initiativelor legislative cu incidenta asupra justitiei in vederea reformarii sistemului judiciar, aflate in procedura parlamentara, precum si a celor care urmeaza a intra in procedura parlamentara, pe toata perioada desfasurarii activitatii Comisiei.

De asemenea, comisia va elabora rapoartele asupra acestor initiative legislative.

Comisia va fi constituita din 25 de membri si va functiona pe o perioada de 60 de zile de la data constituirii.

Comisia comuna este formata din urmatorii parlamentari: Oana Florea, Rasaliu Marian, Teodoroiu Simona, Steluta Cataniciu, Gliga Dumitrita, Robert Cazanciuc, Laura Moagher, Rujan Ion Cristinel, Toanchina Marius Gheorghe, din partea PSD, parlamentarii Andronache Gabriel, Cupsa Ion, Traila Cristina, Moraru Livia Diana, Banu Claudia Mihaela, Fenechiu Daniel, Niculescu Tagarlas Cristian Augustin, din partea PNL.

USR are ca reprezentanti in comisia comuna pe Simona Spataru, Murariu Oana, Dehelena Silviu, Stelian Ion.

AUR e reprezentant de senatorul Mateescu Sorin Cristian si deputatul Muncaciu Sorin Titus, iar din partea UDMR sunt parlamentarii Csaszar Karoly Zsolt, Ladanyi Laszlo Zsolt. Minoritatile sunt reprezentate de deputatul Stancu Ionel.

Biroul comisiei este format din Gabriel Andronache (PNL) presedinte al comisiei, vicepresedinti, deputatul Rasaliu Marian de la PSD si deputatul Cupsa Ioan, de la PNL, precum si Murariu Oana, de la USR. Secretari sunt deputatii Laszlo Zsolt de la UDMR si Muncaciu Sorin Titus, de la AUR.

Mai mult despre: ,

Comentarii: