Umilit de Ciolos, Cristache mistifica realitatea fara rusine: „L-au lasat nervii in acel moment. Saracul… este printre putinii care au cedat nervos”

politica

Ionut Cristache, realizatorul emisiunii Romania 9 (TVR), sustine ca a reusit a il puna in dificultate si sa il enerveze pe Dacian Ciolos intr-o emisiune care a avut loc in urma cu o luna. Realitatea a fost insa cu totul alta, de fapt Ionut Cristache a inceput sa se balbaie dupa ce Dacian Ciolos i-a demonstrat cu argumente imbatabile ca nu stie ce vorbeste.

”Pe Dacian Ciolos l-au lasat nervii in acel moment. Saracul… este printre putinii care au cedat nervos. Acum voi rani sentimentele unor tineri rezistenti, dar nu am ce sa fac. Bati si suna a gol. Desi sunt prezentabili, stau la coada, sunt prizabili de publicul Facebook… ideea este ca vorbeam despre justitie si am insistat sa vorbim despre modificari, sa vorbim concret, sa imi spuna de ce nu sunt bune respectivele modificari, sa intelegem oftica lui. Si s-a enervat. Erau doi consilieri de-ai sai in spate si se uitau bulversati. Faceau semne pe ideea: nu asa, nu asa! Asta e, ce sa-i faci?”, a spus Ionut Cristache in emisiunea Laviniei Sandru de la TVR 1.

Realitatea a fost cu totul alta, in sensul in care Ciolos i-a demonstrat argumentat lui Cristache ca nu stie ce vorbeste. Iata un episod relevant din emisiunea de care vorbeste Cristache, in care Ciolos demontat una dintre temele favorite ale propagandistilor anti-justitie:

Cristache: Doamna Pruna a dat celebra ordonanta care facea SRI-ul organ de ancheta.

Ciolos: Doamna Pruna stie despre ce vorbeste. Nu l-a facut, asta iar este o informatie falsa pe care o promovati si dvs. Dvs. ati citit ordonanta respectiva?

Cristache, arogant: Bineinteles ca am citit-o.

Ciolos: Si la ce concluzie ati ajuns de acolo?

Cristache: Ca SRI-ul era organ de ancheta, asta e concluzia mea.

Ciolos: Ca ordonanta a facut SRI-ul organ de ancheta?

Cristache: Da, a permis SR-ului sa se implice in anchetele penale.

Ciolos: Asta ati inteles? Inseamna ca nu ati citit-o.

Cristache, balbaindu-se: Nu, nu a fost asa… De ce a fost nevoie…

Ciolos: Haideti ca va spun. Curtea Constitutionala a constatat ca SRI-ul foloseste un instrument pe care are dreptul sa-l foloseasca si justitia, cel de interceptari telefonice. Si CCR a spus ca SRI-ul n-ar trebui sa faca interceptari telefonice decat cele care sunt strict legate de siguranta nationala nu si de alta natura. Dar sistemul de interceptari telefonice poate sa fie folosit si de organe ale justitiei cu aprobarea judecatorului ca sa culeaga informatii utile in dosarele aflate pe rol. Si CCR a spus ca sistemul ala de interceptari poate sa fie folosit si de justitie dar sa nu poata fi operat de angajatii din SRI. Si ordonanta pe care am dat-o noi a stabilit ca SRI nu mai face interceptari decat cele care sunt legate de chestiuni de siguranta nationala si ca alte structuri direct subordonate institutiilor din justitie pot sa foloseasca acel sistem de interceptari pe care il avea SRI-ul in dotare, pentru ca asa a decis CSAT, sa-l dea SRI-ului in dotare. Deci acel dispozitiv de interceptare putea fi folositi de structuri subordonate institutiilor din justitie. Deci ordonanta asta tocmai ca a scos SRI-ul din dispozitivul de interceptari care sa fie folosite in dosare penale si a transferat rolul asta institutiilor din justitie. Deci exact pe dos fata de ce spuneti dvs., este ca in bancul ala de la Radio Erevan.

Cristache, dezumflat: Daca vreti, uite, luam ordonanta aia si o disecam aici, dar nu cred ca asta este in interesul celor care ne privesc.

Vezi video de la minutul 35.00:

Mai mult despre: , ,


Comentarii: