Categories: news

UMILITOR pentru Romania. O americanca n-a gasit pat in SPITAL, a fost internata acasa la medic

Situatie umilitoare pentru Romania, descrisa de catre Ambasada SUA la Bucuresti. O angajata americanca de la baza Deveselu s-a imbolnavit si nu a putut fi internata la spitalele din zona pentru ca nu erau paturi libere. Ea a ajuns sa fie tratata acasa la un doctor.

„Cu o forma severa de pneumonie si probleme respiratorii, inginerul Naval Support Facility Deveselu Sandy Higgins (dreapta) nu a reusit sa fie internata de urgenta din cauza lipsei locurilor din primele doua spitale romanesti la care a ajuns. Sandy a avut insa norocul sa intalneasca doi medici deosebiti, Diana si Robert Medregoniu. Vorbitori fluenti de engleza si convinsi ca sprijinul emotional acordat pacientei trebuie sa primeze, familia Medregoniu a ajutat-o pe Sandy sa isi revina, chiar daca a fost nevoie sa o gazduiasca in casa lor. Cine ar fi crezut ca o trauma avea sa duca la o profunda legatura personala medic-pacient?”, scrie Ambasada SUA pe Facebook.

Potrivit Digi24, totul a inceput in data de 18 martie, atunci cand s-a simtit rau si a mers la medicul bazei militare de la Deveselu. Dupa aproximativ o saptamana, femeia a fost trimisa la spitalul din Caracal, unde a fost consultata de medici si diagnosticata cu pneumonie, o afectiune care necesita spitalizare. Insa femeia a refuzat acest lucru pe motiv ca ar fi trebuit sa imparta patul cu o alta pacienta. S-a reintors in baza militara de la Deveselu, apoi a venit la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova. Aici a gasit aceeasi situatie, iar medicii au trimis-o la Spitalul de Boli Infectioase. Spre suprinderea sa, aici a fost intampinata de aceeasi problema: lipsa unei rezerve libere.

Doctorita de de la Spitalul de Boli Infectioase a consultat-o si i-a reconfirmat diagnosticul, apoi a hotarat ca biroul sau sa fie transformat provizoriu intr-un salon. Starea de sanatate a femeii s-a ameliorat, iar pentru ca urma sa inceapa weekendul, doctorita a luat-o la ea acasa pentru a fi tratata.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

2 ore ago

Daniel Ghita recunoaste ca Pandele l-a bagat in Parlament: „Unicul om care a crezut in mine”. Ghita, sustinator al Rusiei in razboiul cu Ucraina

Deputatul PSD Daniel Ghita a recunoscut, duminica, intr-o postare pe Facebook ca Florentin Pandele, sotul…

3 ore ago

Inca doi jurnalisti rusi au fost arestati. Ei sunt acuzati de „extremism” fiind apropiati de Alexei Navalnii

Konstantin Gabov si Serghei Karelin risca cel putin doi ani de inchisoare pentru acuzatii de…

3 ore ago