news

Un barbat din Vaslui, luat cu autostopul de un sofer de camion milostiv, i-a furat acestuia toti banii si a disparut, fiind retinut ulterior de politie

Un barbat in varsta de 66 de ani, luat la ocazie intr-un autocamion, a furat banii soferului, fiind prins ulterior de politisti, a informat, duminica, Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Vaslui. Soferul autocamionului, un barbat din Republica Moldova, circula singur in vehicul si se indrepta spre Punctul de Trecere a Frontierei Albita, iar in zona intersectiei din localitatea Crasna a acceptat sa-l ajute pe cel care ii facuse semn sa opreasca, transmite Agepres.

„Prezumtivul autor a urcat in autocamion, calatorind doar cateva minute pe locul pasagerului, din partea dreapta, dupa care, pretextand ca nu doreste sa continue calatoria, a fost lasat la o trecere la nivel cu calea ferata din comuna Oltenesti, in vecinatatea localitatii Tarzii. Inainte sa coboare, profitand de neatentia soferului, barbatul cercetat ar fi sustras dintr-o borseta, situata pe consola superioara a cabinei, mai multe sume de bani, respectiv 590 de euro, 350 lei si 500 lei moldovenesti. Conducatorul autocamionului si-a continuat calatoria, iar cand a realizat ca a fost victima unei infractiuni de furt a sesizat un echipaj de politie ce actiona in zona”, se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis de IPJ Vaslui.

Politistii au depistat persoana banuita in zona intersectiei Crasna, pe sensul Barlad – Vaslui. In urma controlului corporal efectuat asupra barbatului au fost gasite sumele de bani sustrase. Prejudiciul cauzat in urma savarsirii infractiunii a fost recuperat integral, fiind restituit persoanei vatamate.

Ca urmare a administrarii probatoriului, politistii Sectiei 4 Politie Rurala Husi au luat fata de barbatul cercetat masura retinerii pe o perioada de 24 de ore, ulterior acesta fiind plasat sub control judiciar.

Politistii efectueaza cercetari sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Husi, in vederea stabilirii si probarii activitatii infractionale a barbatului.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Rusia tine sa dea lectii de umanitate Parisului: „Franta sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie”

Rusia cere Frantei sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie…

44 de minute ago

Diana Sosoaca, activata international impotriva „vestului colectiv”. „Pe aici nu se trece!”

Dupa o „vizita speciala” in Serbia, senatoarea de Iasi, Diana Sosoaca a trimis o scrisoare…

41 de minute ago

Tentativa de lovitura de stat in Congo. Armata: „Actiunea a fost inabusita in fasa”

Armata congoleza afirma ca a "dejucat o lovitura de stat" duminica dimineata devreme si a…

O oră ago

„Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol”, anunta vicepremierul. „Dar starea sa ramane grava si necesita ingrijiri intensive”

Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol, la patru zile dupa atentatul…

O oră ago

OpenAI desfiinteaza echipa axata pe riscurile AI pe termen lung, la mai putin de un an dupa ce a anuntat-o

OpenAI si-a desfiintat echipa axata pe riscurile pe termen lung ale inteligentei artificiale la doar…

41 de minute ago