externe

Un barbat inarmat cu o maceta a vrut sa-l asasineze pe liderul argentinian Javier Milei: „Sunt Dumnezeu si vreau sa-l omor pe presedinte” – VIDEO

Un barbat de 29 de ani a fost arestat joi dupa-amiaza dupa ce a incercat sa intre in sediul oficial al presedintelui Argentinei, Casa Rosada, inarmat cu o maceta. Potrivit informatiilor furnizate de Politia orasului, agresorul a vrut sa intre in sediu profitand de faptul ca poarta era deschisa din cauza plecarii unui oficial.

Tentativa a avut loc in jurul orei locale 15.45 si a fost nevoie de interventia personalului de la Sectia de Politie de Cartier 1D, care a fost sesizat cu privire la un incident care a avut loc la una dintre intrarile alternative. Asupra individului s-au gasit cinci discuri de flex si o maceta cu lama de 20 de centimetri.

Agentii Politiei Federale au intervenit si au reusit sa il impiedice pe barbat sa intre in cladire. Cand a fost dus inapoi in strada, barbatul a scos o maceta din haine si a inceput sa spuna ca va comite un atac, in fata oamenilor care treceau prin zona. „Eu sunt Dumnezeu si vreau sa-l omor pe presedinte”, a strigat el in timp ce era incatusat.

Potrivit postului local de televiziune Todo Noticias, barbatul ar fi pandit zona de mult timp pana cand a vazut oportunitatea de a intra atunci cand poarta a fost deschisa pentru iesirea unui oficial. Cazul este instrumentat de catre Tribunalul National Penal si Corectional Federal nr. 9 din Buenos Aires.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

9 ore ago

Europa, lovita de inundatii majore. Se anunta pagube considerabile

Regiuni din Germania, Belgia, Franta si Olanda au fost afectate sambata de inundatii in urma…

9 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

9 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

9 ore ago

Gantz, ultimatum pentru Netanyahu: Un plan post-razboi pana pe 8 iunie sau se va retrage din coalitie

Ministrul israelian fara portofoliu Benny Gantz i-a dat prim-ministrului Benjamin Netanyahu termen pana la 8…

9 ore ago