externe

Un barbat recunoaste acuzatiile de tradare dupa ce a incercat sa o omoare cu arbaleta pe regina Elisabeta

Un barbat care a sosit la Castelul Windsor inarmat cu o arbaleta si i-a spus unui ofiter de protectie „Sunt aici pentru a o ucide pe regina” a pledat vinovat la o acuzatie in temeiul Legii privind tradarea, scrie CNN.

Jaswant Singh Chail, din Hampshire, a fost arestat in ziua de Craciun a anului 2021, cand regretatul monarh locuia la Windsor din cauza pandemiei Covid.

El este prima persoana din Marea Britanie care a fost condamnata pentru tradare din 1981.

Chail, din North Baddesley, in apropiere de Southampton, a recunoscut, de asemenea, ca a facut amenintari cu moartea si ca a detinut arma incarcata in castel. El urmeaza sa fie condamnat la aceeasi instanta pe 31 martie.

Pe 25 decembrie 2021, Chail a fost reperat de un ofiter de protectie regala intr-o sectiune privata a parcului castelului imediat dupa ora 08:10 GMT

Ofiterul se afla la o poarta care ducea spre apartamentele private ale monarhului.

Chail, care era somer la momentul respectiv, dar care lucrase pentru supermarketul Co-op, a escaladat zidul exterior folosind o franghie de nailon si se afla deja acolo de aproximativ doua ore.

El purta o gluga si o masca si a fost descris ca fiind „desprins dintr-un film cu justitiari”.

Ofiterul si-a scos pistolul cu electrosocuri si l-a intrebat: „Neata, pot sa te ajut, amice?” Chail a raspuns: „Sunt aici pentru a o ucide pe regina”.

Ofiterul de protectie i-a spus imediat lui Chail sa arunce arbaleta, sa se puna in genunchi si sa-si puna mainile pe cap. Chail s-a conformat si apoi a spus din nou: „Sunt aici pentru a o ucide regina.”

S-a constatat ca arbaleta era incarcata cu un bolt, iar piedica de siguranta era scoasa.

Chail avea asupra sa si un bilet scris de mana, pe care scria: „Va rog sa nu-mi scoateti hainele, pantofii si manusile, mastile etc., nu vreau imbalsamare, va multumesc si imi pare rau.”

Intr-o inregistrare video postata pe Snapchat cu cateva minute inainte de a intra in castel, Chail a spus: „Nu am putut sa ma inmormantez: „Imi pare rau, imi pare rau pentru ceea ce am facut si pentru ceea ce voi face. Voi incerca sa o asasinez pe Elizabeth, regina familiei regale.”

„Aceasta este o razbunare pentru cei care au murit in masacrul de la Jallianwala Bagh din 1919. Este, de asemenea, o razbunare pentru cei care au fost ucisi, umiliti si discriminati din cauza rasei lor.”

Masacrul de la Jallianwala Bagh a avut loc atunci cand trupele britanice au deschis focul asupra a mii de oameni care se adunasera in orasul Amritsar din India.

De asemenea, in videoclip si facand aparent referire la filmele Star Wars, Chail a spus: „Sunt un sikh indian, un Sith. Numele meu este Jaswant Singh Chail, numele meu este Darth Jones”.

Procurorii au declarat ca filmarea a fost inregistrata cu patru zile inainte si trimisa la aproximativ 20 de persoane din lista sa de contacte cu 10 minute inainte de arestarea sa.

S-a constatat ca arbaleta lui Chail este comparabila cu o pusca cu aer comprimat puternica, cu potential de a provoca rani grave sau fatale.

Procurorii au declarat ca suruburi de arbaleta, o pila metalica si alte obiecte au fost gasite ulterior intr-o camera de hotel in care acesta a stat in noaptea precedenta.

De asemenea, s-a afirmat ca Chail ar fi incercat anterior sa se apropie de familia regala, solicitand sa se alature Politiei Ministerului Apararii si Garzilor de Grenadier.

Comandantul Richard Smith, care conduce unitatea de combatere a terorismului din cadrul Politiei metropolitane, a declarat: „Acesta a fost un incident extrem de grav, dar pe care ofiterii de patrulare care l-au prins pe Chail l-au gestionat cu mult calm si profesionalism.

„Au dat dovada de un curaj extraordinar pentru a se confrunta cu un barbat mascat care era inarmat cu o arbaleta incarcata, iar apoi l-au retinut fara ca cineva sa pateasca ceva.”

Politia a declarat ca actiunile lui Chail nu au fost tratate ca infractiuni de terorism, dar ca divizia de combatere a terorismului a fost considerata echipa potrivita pentru a conduce ancheta.

Chail se afla in prezent la spitalul Broadmoor, de unde a aparut in instanta prin intermediul unei legaturi video la distanta.

S-a auzit ca starea sa de sanatate mintala s-a imbunatatit cu ajutorul tratamentului si ca ar fi fost apt pentru a fi judecat.

Regina a stat la Castelul Windsor de Craciun, in loc sa il petreaca, ca de obicei, pe domeniul sau Sandringham din Norfolk.

In conformitate cu Legea privind tradarea din 1842, este o infractiune sa o ataci pe regina sau sa ai o arma de foc sau o arma ofensiva in prezenta ei cu intentia de a o rani sau de a o alarma.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

10 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

12 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

12 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

12 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

12 ore ago