externe

Hong Kong este gata sa ofere 500.000 de bilete de avion gratuite pentru a atrage turistii inapoi dupa ce a trecut pandemia

Guvernul din Hong Kong a anuntat ca intentioneaza sa ofere 500.000 de bilete de avion gratuite, ca parte a eforturilor de a revigora industria turismului si de a atrage vizitatorii inapoi in oras, scrie CNN.

Initiativa „Hello Hong Kong” a fost dezvaluita joi, dar a fost in lucru de peste doi ani.

Biletele vor fi distribuite intre cele trei companii aeriene ale orasului – Cathay Pacific, HK Express si Hongkong Airlines. Cele 500.000 de bilete au costat orasul aproximativ 254,8 milioane de dolari in total.

Cum se desfasoara campania de distribuire

Turistii dornici sa calatoreasca la Hong Kong pot vizita pagina de prezentare World of Winners incepand cu 1 martie pentru a-si inscrie numele in loteria biletelor de avion.

Biletele vor fi alocate in trei valuri: de la 1 martie persoanelor din Asia de Sud-Est, de la 1 aprilie persoanelor care locuiesc in China continentala si de la 1 mai rezidentilor din restul lumii.

Localnicii pot participa si ei la actiune. De la 1 iulie, unele bilete de avion vor fi distribuite locuitorilor din Hong Kong, dornici sa calatoreasca.

Cei care au mai fost in Hong Kong vor gasi un oras diferit fata de cel pe care si-l amintesc.

Unele atractii locale indragite, cum ar fi restaurantul plutitor Jumbo Kingdom, s-au inchis definitiv. Altele, cum ar fi faimosul Peak Tram, au primit o schimbare de look in timpul pandemiei.

Hong Kong a fost lent si prudent in abordarea pandemiei de coronavirus.

Orasul a inceput sa anuleze evenimentele in ianuarie 2020, cand au fost raportate primele cazuri de pacienti care prezentau simptome ale unei noi boli asemanatoare gripei in Wuhan, China.

Calatoriile in si din Hong Kong au fost dificile si costisitoare in timpul pandemiei. Carantinele stricte, care au atins un maxim de 21 de zile de izolare, si cerintele pentru mai multe teste PCR au tinut departe majoritatea calatorilor.

Aceste carantine au fost efectuate in hoteluri si au fost platite de calatori. Cei care au fost testati pozitiv pentru virus la sosire au fost trimisi in unitati guvernamentale. Intrarea in oras a fost limitata la rezidentii din Hong Kong.

Un grup de Facebook cu peste 30.000 de membri i-a ajutat pe locuitorii din Hong Kong sa depaseasca aceasta perioada dificila, unii membri impartind alimente, altii dand sfaturi pentru a face fata singuratatii si facand schimb de sfaturi pentru exercitii fizice.

Inainte de pandemie, Hong Kong-ul avea 56 de milioane de vizitatori intr-un an obisnuit. In 2022, acest numar a scazut la aproximativ 100.000.

Si nu au fost doar turistii straini care au stat departe. Centrul financiar asiatic a inregistrat cea mai mare scadere a populatiei din 1961 incoace, scazand cu 1,6%.

In momentul in care directorul executiv al orasului, John Lee, a anuntat in septembrie 2022 ca se va pune capat carantinei, unii s-au temut ca ar putea fi prea tarziu.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

O tanara din Bucuresti fura din banii parintilor si, pentru ca acestia sa nu-si dea seama, ii inlocuia cu bancnote false

O tanara in varsta de 24 de ani din Bucuresti fura bani de la parintii…

11 minute ago

Un baiat de 9 ani a castigat campionatul european de imitat pescarusi, desfasurat in Belgia – VIDEO

Un baiat de noua ani din Derbyshire si-a croit drum spre victorie la campionatul european…

27 de minute ago

Seful diplomatiei americane, Antony Blinken, s-a intalnit la Beijing cu omologul sau chinez, Wang Yi

Secretarul de stat american Antony Blinken s-a intalnit vineri cu ministrul chinez de externe Wang…

41 de minute ago

Casa Alba incurajeaza Germania sa trimita Ucrainei rachete cu raza lunga de actiune, Taurus, dupa ce americanii au livrat luna aceasta la Kiev rachete ATACMS

Administratia de la Casa Alba spera ca recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete…

56 de minute ago

Dan Voiculescu se da cu Firea. Sondaj la Antena 3, Piedone este trantit pe locul 2, de la 40% a fost adus la 28%

Antena 3 a prezentat, joi seara, un sondaj ARA din care rezulta ca Gabriela Firea…

10 ore ago

42 de persoane au fost evacuate in urma prabusirii unei strazi in Slanic. Situatia este in permanenta monitorizata

Peste 40 de persoane au fost evacuate, joi, din zona in care s-a surpat o…

13 ore ago