Un britanic infectat cu Covid timp de 411 zile a fost vindecat cu Regeneron

life

Un barbat din Marea Britanie a avut COVID timp de 411 zile si a supravietuit, potrivit Sky News.

Pacientul, care are un sistem imunitar slabit dupa un transplant de rinichi, a fost testat pozitiv pentru prima data in decembrie 2020. In ciuda faptului ca nu a mai avut simptome, el a continuat sa iasa pozitiv pana in ianuarie 2022.

Medicii de la Spitalele Guy si St Thomas din Londra spun ca nu cunosc niciun alt caz documentat de vindecare a unei persoane dupa o perioada atat de lunga de infectare.

In urma unor analize genetice, medicii au descoperit ca barbatul de 59 de ani avea o varianta timpurie a tulpinii originale Wuhan – depasita de mult de Alpha, Delta si Omicron.

Abia dupa ce au identificat varianta l-au putut vindeca cu Regeneron, acelasi cocktail de medicamente cu care a fost tratat Donald Trump.

Aceeasi echipa medicala a tratat si un pacient cu afectiuni care a murit dupa ce a fost testat pozitiv timp de 505 zile.

In ambele cazuri, testele genetice au aratat ca pacientii nu au fost reinfectati.

Cazurile de infectie persistenta sunt diferite de Covidul de lunga durata, in care un pacient poate prezenta simptome mai multe luni, insa testele ies negative.

„Unele variante noi ale virusului sunt rezistente la toate tratamentele cu anticorpi disponibile in Marea Britanie si Europa. Oamenii cu un sistem imunitar slabit sunt inca expusi riscului de a se imbolnavi grav si de a se infecta in mod persistent. Inca incercam sa intelegem care este cel mai bun mod de a-i proteja si de a-i trata”, a declarat dr Luke Blagdon Snell.
Cercetarile sunt publicate in revista Clinical Infectious Diseases.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: