Un celebru avocat din SUA s-a sinucis pentru a protesta fata de poluarea planetei. Metoda aleasa i-a socat pe americani

externe

David Buckel, un celebru avocat american, aparator infocat al drepturilor homosexualilor, s-a sinucis prin incendiere intr-un parc din New York, sambata, pentru a protesta fata de poluarea planetei, potrivit unei scrisori de audio transmisa companiilor mass-media inaintea mortii sale, informeaza AFP.

Potrivit cotidianului The New York Times, care a citat Politia americana, David Buckel s-a sinucis dandu-si foc in parcul Prospeck din Brooklyn sambata dimineata, dupa ce a trimis prin e-mail o scrisoare de adio mai multor companii mass-media americane. Decesul lui a fost pronuntat la ora locala 06:30 (10:30 GMT).

„Poluarea ne devasteaza planeta si raspandeste instabilitate prin aer, sol, apa si meteo”, a scris avocatul in textul sau, publicat de cotidianul mentionat.

„Cei mai multi dintre oamenii de pe planeta respira acum un aer devenit insalubru din cauza carburantilor fosili si, in consecinta, multi vor muri prematur – moartea mea prematura provocata de un carburant fosil reflecta lucrurile negative pe care suntem pe cale sa ni le provocam noi insine”, a denuntat activistul american.

David Beckel, in varsta de 60 de ani, a fost un sustinator infocat al drepturilor homosexualilor din Statele Unite si a intervenit in mai multe procese pentru discriminare, ce au fost intens mediatizate. Lucrand pentru Lambda Legal, o organizatie care apara drepturile civile ale comunitatii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgen), el a reprezentat un veritabil varf de lance al miscarii pentru legalizarea casatoriilor gay, recunoscute in prezent in toate statele americane.

„Vestea despre moartea lui David ne-a sfasiat inimile. Este o pierdere teribila pentru familia Lambda Legal, dar si pentru intreaga miscare pentru dreptate sociala”, a declarat intr-un comunicat unul dintre directorii organizatiei, Camilla Taylor. „David Buckel a fost un stralucit vizionar juridic”, a mai spus ea despre avocatul sinucigas.

Potrivit prietenilor lui David Buckel, citati de The New York Times, avocatul a inceput sa fie pasionat de apararea mediului inconjurator dupa plecarea sa din echipa de la Lambda Legal in urma cu cativa ani. „Sa ai obiective onorabile in viata te invita sa ai obiective onorabile in moarte”, a scris David Buckel in scrisoarea lui de adio.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,


loading...

Comentarii: