Un cunoscut jurnalist pune punctul pe i: „Patraru nu s-a revoltat niciodata impotriva porcariilor difuzate de RTV”

news

Jurnalistul Grigore Cartianu intervine in scandalul dintre Dragos Patraru si Cosmin Prelipceanu. El tine sa arate ipocrizia de care da dovada acum realizatorul emisiunii „Starea natiei”.

Patraru l-a atacat urat, miercuri seara, pe colegul sau de post, Cosmin Prelipceanu, dupa ce acesta a amenintat ca il va da in judecata daca nu prezinta lista cu jurnalistii „sub acoperire” de la Digi24.

„Chiar, ce aveti cu Digi24, domnule Prelipceanu? Pentru ca mie mi se pare ca vreti sa va ascundeti propria incompetenta scotand compania in fata. Noi am facut un demers pozitiv pentru companie, iar dumneavoastra veniti si ii dati companiei in cap. Vreti sa ingropati aceasta companie? Vreti cumva sa afectati bursa?

Domnule Prelipceanu, rezervati-va orice drept, la orice masa, dar nu am zis de acoperitii de la Digi 24. Ati sarit asa, foarte ciudat. Ma rog, daca aveti niste nume, dati-ni-le, noi le difuzam aici pentru ca la noi, cum ziceam, este libertate”, a spus Patraru.

Cartianu tine sa aduca aminte acum ca Patraru nu a suflat o vorba critica la adresa „porcariilor” difuzate la Romania TV pe cand lucra la acest post.

„Doi penibili: Cosmin Prelipceanu si Dragos Patraru.

Prelipceanu – intrucat citeste pe post comunicate stupide, cu morga lui George Marinescu (prompteristul favorit al lui Ceausescu).

Patraru – pentru ca-si cearta colegii ca nu dau pe post stirile neplacute patronatului lor, in conditiile in care acelasi Patraru nu s-a revoltat niciodata impotriva porcariilor difuzate de RTV, pe vremea cand era platit de slovenul Ghita.

Continutul editorial al Digi 24 este infinit mai onest decat diversiunile ordinare pe care Patraru le-a comis ori le-a girat la RTV”, a scris Cartianu pe Facebook.

O pozitie similara are si jurnalistul Malin Bot, care indeamna ca actiunile lui Patraru sa fie privite cu reticenta.

„Sfatul meu e sa priviti cu multa retinere povestea cu Dragos Patraru. Eu am urmarit cu mare atentie ce mesaje a transmis in ultima perioada si au fost exact mesajele de la RTV pe problema coruptiei.

A promovat la greu ideea ca Andronic e un „jurnalist” care face „dezvaluiri serioase”, nu l-am vazut sa insiste pe dosarele penale ale lui Andronic si pe conflictul de interese in care acesta se afla.

Este posibil sa fiu subiectiv pentru ca am fost denigrat de el, exact cu acelasi text folosit de RTV, cand l-am intrebat pe Dragnea de ce nu demisioneaza.

In acea emisiune, pentru Patraru, inculpatul Andronic era un „jurnalist” care face „dezvaluiri serioase” si eu eram un „fost jurnalist care face circ”. Clonase abordarea de la RTV.

Opinia mea e ca nu e o intamplare ca Patraru a propagat mesajele lui Ghita in aceasta perioada. Pana la urma prietenia cu Ghita e de notorietate si nu e negata.

Dupa 22 de ani de presa in care am lucrat si in redactii ale unor patroni ca Patriciu sau Andronic, pot spune ca daca iti faci meseria onest nu ajungi sa te tragi de sireturi cu patronul, sa iei masa zilnic cu el, sa iti vina nevasta lui cu aia mici in platou.

Asemenea relatii se produc cand „jurnalistul” devine unealta docila a patronului. Niciun jurnalist onest nu s-ar simti bine sa aiba astfel de relatii cu patronii. Cei care devin unelte docile primesc in schimb lucruri / avantaje care ii fac sclavi pe viata, indifernt unde ajung mai departe. Sforile raman si unealta e trasa de ele.

Opinia mea, bazata pe propria experienta cu patronii, pe modul cum a evoluat Patraru prin prietenia cu Ghita, pe discursul lui Patraru din ultima perioada, este ca altceva se afla in spatele iesirii lui de zilele acestea, cand se bate cu caramida in piept ca el serveste numai si numai interesul public.

Opinia mea, e o parere nu fapt, este ca Patraru serveste in continuare intereselor lui Sebastian Ghita & co inclusiv in povestea de zilele acestea si ca atitudinea lui nu are vreo legatura cu interesul public, e cu totul altceva”, a scris Malin Bot pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: