Un deputat PNL publica o carte pe teme EROTICE

politica

Ovidiu Raetchi publica la Nemira volumul Scurt tratat despre iubire: ‘O carte tonica si ludica, fara mize solemne’

Scriitorul Ovidiu Raetchi va publica la editura Nemira un Scurt tratat despre iubire. Cartea este o abordare din perspectiva istoriei culturii si a filosofiei a unor teme erotice esentiale, care pot fi intuite din cuprins: ‘Iubire: religie si fuziune nucleara’, ‘Indragostirea: idee platoniciana, intalnire, stranger’, ‘Obsessive love disorder si spargerea sinelui’, ‘Optimul tau’, ‘Te iubesc’, ‘Lista cu iubiti’, ‘Teoria haosului si femeia indragostita: negare, dezvaluire, emasculare rituala, ranire. Cazul Jeni Acterian’, ‘Arheologia celorlalti in Celalalt’, ‘Lolita. Patologia primei iubiri’, ‘Iubirea ca deochi. Privirea fatala la Ficino’, ‘Teoria sarutului. Femeia, frigul si bizonul insangerat’, ‘Iubirea-mila si iubirea-pasiune. Crima in dragoste’, ‘Multiplicarea constiintei in dragoste’, ‘Redimensionarea celuilalt in iubire’, ‘Gelozia: Cezar si Mahomed. Profetul si Imparatul’, ‘Sa iubesti doua femei’, ‘Dezvrajirea. Moartea iubirii’, ‘Lasitatea in dragoste. Petrarca’, ‘Seductia si limitele sale’, ‘Dublul si androginul’, ‘Iubit si iubitor. Ipoteza lui Fedru’, ‘Marele proiect unificator: dragoste si sexualitate’, ‘Eroarea sarmanului Catullus. Efectul Dulcineea’, ‘Iubire, murire, partajare. Copilul’.

‘Scurt tratat despre iubire’ se va lansa in februarie 2017, la Bucuresti si New York.

Ovidiu Raetchi considera ca ‘avem nevoie, constant, de o recitire si, eventual, o aducere la zi a lucrarilor lui Stendhal si Ortega y Gasset, care sunt reperele absolute ale genului. Asta am incercat sa fac eu, tonic, fara mize solemne, mai degraba ludic, in vacanta de vara’.

Ovidiu Raetchi a publicat patru volume de eseuri si analize politice: ‘Esteistica’ (2004), ‘Din Agora’ (2012), ‘Anti-Dughin. Civilizatia Crestin—democrata si un proiect pentru Rusia, Teoria Marelui Licurici& alte idei de dreapta’.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: ,

Comentarii: