Un europarlamentar USR PLUS rade de ”bazaconiile” lui Ciolacu: E ca si cum ai spune ca FCSB a fost invitata in Superliga. La fel de fals!

politica

Europarlamentarul Dragos Pislaru a declarat ca a spune ca a fost respins Planul National de Redresare si Rezilienta de catre Comisia Europeana este „echivalent cu a spune ca FCSB a fost invitata in Superliga”.

El a adaugat ca ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene Cristian Ghinea se va intalni saptamana viitoare cu vicepresedintele executiv al CE Margrethe Vestager ca sa puna la punct calendarul cel mai adecvat pentru transmiterea oficiala a PNRR, iar pana in prezent doar Portugalia a transmis planul propriu si urmeaza ca in curand sa trimita si Italia.

„Ca sa fie clar: sa spui ca PNRR a fost respins de Comisia Europeana este echivalent cu a spune ca FCSB a fost invitata in Superliga. La fel de fals! Numai bazaconii apar in ultima vreme si este musai sa stim cum stau lucrurile. Planul romanesc de redresare si rezilienta nu a fost depus: Romania este in curs de finalizare a negocierilor privind componentele planului.

Cum finalizam aceste discutii, depunem PNRR si asteptam aprobarea. Saptamana viitoare, ministrul Cristian Ghinea se intalneste, de altfel, cu Margrethe Vestager, vicepresedinte executiv al Comisiei Europene, pentru a pune la punct calendarul cel mai adecvat privind transmiterea oficiala a PNRR. Doar Portugalia a transmis planul propriu pana la aceasta ora. Italia urmeaza sa il transmita curand”, a scris Dragos Paslaru vineri pe Facebook.

Eurodeputatul Renew Europe a adaugat ca „acum, statele membre sunt in etapa de negocieri informale cu expertii Comisiei Europene, in ceea ce priveste propunerile componentelor de reforme si investitii”.

„Sunt peste 1.000 de pagini pe marginea carora se poarta un dialog de-a lungul a mai multe saptamani. De ce dureaza atat? Mecanismul de Redresare si Rezilienta este un instrument nou, extrem de inovativ, si este un comportament responsabil sa discuti si cel mai mic detaliu inainte sa trimiti planul oficial. Mai cu seama cand vine vorba de bani europeni!”, a mai spus Paslaru.

El a mai precizat ca efortul de redresare de succes in Romania alte state membre ale UE depinde de ratificarea de catre fiecare tara a deciziei privind sistemul de resurse proprii, lucru pe care il spunea si presedinta CE Ursula von der Leyen.

„Dupa cum spune si Comisia Europeana prin Ursula von der Leyen, un efort de redresare de succes in Romania si toate celelalte state membre depinde de ratificarea de catre fiecare dintre aceste state a Deciziei privind sistemul de resurse proprii. Este o conditie pentru ca efortul de redresare european sa poata fi finantat de Comisie, care asteapta ratificarea de catre Parlamentul Romaniei a Deciziei privind acest sistem de resurse proprii.

In calitate de co-raportor pentru implementarea cel mai ambitios instrument de finantare din istoria Uniunii Europene, in care aproape 30 de miliarde de euro ar fi alocati Romaniei, va pot spune ca totul trebuie sa se realizeze in interesul cetatenilor!”, a conchis Paslaru.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: