Un fost judecator CCR anunta pana cand Klaus Iohannis trebuie sa dea un raspuns la cererea de revocare a lui Kovesi. Propagandistii PSD isi intetesc eforturile

politica

Toni Grebla, fost judecator CCR, sustine ca presedintele Romaniei trebuie sa respinga sau sa aprobe cererea de revocare a Laurei Codruta Kovesi in termen de 20 de zile de la primirea motivarii sectiei de procurori a CSM.

„Termenul trebuie sa fie cel din doctrina CEDO si din legislatia noastra care poate fi asimilat cu termenul de 20 de zile, cum ar fi pronuntarea pe un proiect de lege”, a declarat Grebla la Antena 3.

Trusturile de presa ale penalilor si-au intensificat in ultimele zile atacurile la adresa DNA, varful de lance fiind acum fugarul Sebastian Ghita. Nu mai putin de patru televiziuni au transmis concomitent, miercuri, declaratiile pe care infractorul le-a acordat lui Ion Cristoiu.

Sectia pentru procurori a CSM afirma, vineri, in motivarea avizului negativ dat solicitarii ministrului Justitiei de revocare a procurorului sef al DNA Laura Codruta Kovesi ca in cuprinsul cererii de revocare nu s-a facute referire la niciuna dintre atributiile legale incalcate, nefiind specificata componenta manageriala vizata.

De asemenea, conform textului motivarii, desi ministrul Justitiei a spus ca cerea sa de revocare vizeaza toate componentele atributiilor manageriale ale procurorului – sef al DNA, „se observa existenta unei enumerari generice a componentelor manageriale, fara o individualizare concreta: a resurselor nelegal folosite, a deficientelor comportamentale, a atributiilor legale neindeplinite sau a aptitudinilor manageriale inexistente sau indeplinite defectuos”.

Raportul cu motivarea avizului negativ dat de Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cererii ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de revocare din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost finalizat si a fost „transmis decidentilor”, a anuntat vineri CSM.

„In urma avizului nefavorabil privind propunerea ministrului justitiei de revocare a doamnei Laura Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii aduce la cunostinta opiniei publice faptul ca hotararea nr. 52 din 27 februarie 2018 a fost motivata si inaintata decidentilor pentru a dispune masurile legale”, a transmis intitutia.

Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ solicitarii ministrului Justitiei de revocare din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: