Un fost mare baron PSD a fost gasit mort intr-un sant. Anuntul PSD: „Si-a dedicat intreaga cariera valorilor de stanga”

politica

Fostul deputat PSD Silvian Ciuperca, fost presedinte al Consiliului Judetean Ialomita, a fost gasit mort, duminica, in localitatea Balcesti din judetul Valcea. Trupul politicianului a fost vazut intr-un sant de un trecator care a sunat la 112.

”Am aflat cu tristete vestea trecerii in nefiinta a fostului presedinte al Consiliului Judetean Ialomita, Silvian Ciuperca. Domnul Silvian Ciuperca si-a dedicat intreaga cariera valorilor de stanga si a contribuit la consolidarea social-democratiei in judetul Ialomita. In aceste momente grele, Partidul Social Democrat transmite familiei, colegilor si tuturor oamenilor care l-au cunoscut si apreciat, sincere condoleante! Dumnezeu sa Il odihneasca in pace!”, este mesajul transmis de PSD, duminica seara, pe Facebook.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro ca o persoana a sunat duminica, putin dupa ora 7, la 112 pentru a anunta ca intr-un sant, pe marginea unui drum din Balcesti, se afla trupul unui barbat.

Politistii l-au identificat ca fiind Silvian Ciuperca, iar cadavrul a fost dus la Serviciul de Medicina Legala pentru realizarea necropsiei si stabilirea cauzei decesului.

Silvian Ciuperca avea 73 de ani si fusese profesor de matematica.

Fost primar al orasului Tandarei in perioada 1996 – 2000, apoi, timp de patru ani, deputat in Parlamentul Romaniei – reprezentant al colegiului I Fetesti – Tandarei, prof. Vasile Silvian Ciuperca a detinut, din 2004 si pana in februarie 2015, functia de Presedinte al Consiliului Judetean Ialomita.

In 2015, Ciuperca a fost vizat intr-un dosar al DNA, fiind retinut. La 1 iulie 2015 a fost trimis in judecata, potrivit anuntului oficial al DNA, pentru: luare de mita, doua infractiuni de folosirea influentei si autoritatii conferite de functia de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul a un folos necuvenit, abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie, doua infractiuni de instigare la abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie, instigare la fals intelectual, complicitate la folosirea si prezentarea, cu rea-credinta de documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, obtinandu-se pe nedrept fonduri europene.

”De atunci si pana anul trecut, cand justitia romana i-a recunoscut nevinovatia, domnia-sa si-a petrecut timpul in instante, cautandu-si dreptatea”, a transmis, duminica, Primaria Fetesti, pe pagina oficiala de Facebook.

“Sistemul de aparare pe care l-am construit a fost unul in care eu am realizat ca nu sunt lider de dosar, ci ca sunt principalul vinovat pentru destinul nefericit al celorlalti, care nu aveau ce cauta acolo daca eu nu eram vanat, daca nu eram un peste care trebuia tinut in navod”, declara Silvian Ciuperca, in august 2021.

Mai mult despre:

Comentarii: