politica

Un fost puscarias devine sef de campanie al Vioricai Dancila pentru prezidentiale. A fost condamnat pentru coruptie

Miron Mitrea, fost ministru si fost puscarias, condamnat pentru fapte de coruptie, a devenit seful de campanie neoficial al candidatului PSD la alegerile prezidentiale, Viorica Dancila.

Miron Mitrea a confirmat pentru g4media.ro ca s-a intalnit cu Dancila  si ca i-a dat sfaturi legate de campanie. ”Ne stim de 20 de ani, am o experienta semnificativa si nu pot sa refuz cand colegii imi cer sfatul”, a sustinut el.

Surse din PSD afirma insa ca implicarea lui Miron Mitrea este mult mai substantiala, el fiind considerat adevaratul sef de campanie al Vioricai Dancila.

Potrivit acestora, Miron Mitrea ar fi venit in echipa de campanie a candidatei PSD pe filiera Cristi Burci, patronul cotidianului Adevarul si unul dintre cei mai influenti oameni din anturajul premierului.

Miron Mitrea a fost pus in libertate de Tribunalul Constanta in luna mai 2016. El a fost condamnat definitiv, pe data de 13 februarie 2015, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare, pentru ca a primit foloase necuvenite din partea fostului sef al Inspectoratului de Stat in Constructii Irina Jianu, in perioada 2001-2002, in valoare totala de 927.420 de lei, in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functie.

O luna mai tarziu, in iunie 2016, fostul ministru social-democrat a declarat ca nu il mai intereseaza politica, dar va pleca „in afara Romaniei” si va face consultanta politica.

„Politica nu, in niciun caz (nu ma intereseaza – n.r.) (…), mi-a ajuns. Acum o sa ma duc in afara Romaniei sa fac consultanta politica. Am niste oferte in Africa”, a afirmat Miron Mitrea.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Nicusor Dan continua sa o ignore pe Firea: „Eu concurez direct cu Piedone, nu se va retrage”. Cum explica succesul lui Piedone in randul bucurestenilor

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat intr-un interviu pentru Prima TV ca sunt doua explicatii…

2 ore ago

Conflict intre romi si militari ucraineni in Transcarpatia. Cand militarii au deschis focul, agresorii au luat-o imediat la fuga – Video

Joi noapte a avut loc o ciocnire intre romi si militari ucraineni in regiunea Transcarpatia…

2 ore ago

Surse palestiniene: Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta propunerea israeliana privind incetarea focului si eliberarea ostaticilor

Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta ultima propunere israeliana privind incetarea focului si…

3 ore ago

Nicusor Dan locuieste cu chirie in Bucuresti. Sotia, din Vaslui, vrea sa aiba casa lor, insa „n-am avut nici bani, nici timp sa cautam o casa”

Primarul general Nicusor Dan, care locuieste cu chirie in Bucuresti, sustine ca nu are ca…

2 ore ago

Locuri de lux pe zborurile de linie. Capsula cu 2 locuri pentru „o priveliste captivanta asupra mediului extern al aeronavei in timpul zborului”

O firma privata de inginerie aerospatiala, Windspeed Technologies, a proiectat o capsula de sticla, cu…

3 ore ago