Un inalt oficial al Consiliului Europei monitorizeaza atent Antena 3 si RTV: „Frenezie demna de un cult religios”. In ce consta impactul „periculos” al celor doua televiziuni

analize

Valeriu Nicolae,  fost secretar de stat la Ministerul Muncii, in prezent reprezentant special al secretarului general al Consiliului Europei (CoE) pentru chestiuni legate de romi, afirma ca monitorizeaza Antena 3 si RTV de sase luni, pentru a documenta „felul in care cele doua posturi de televiziune influenteaza opinia publica”. El a facut o scurta descriere a celor difuzate de cele doua posturi in ziua eliberarii lui Dan Voiculescu.

„Ieri m-am uitat pentru cateva ore la Antena 3 in perioada de maxima audienta. Ma uit de vreo sase luni constant atat la Antena 3, cat si la RTV. Documentez felul in care cele doua posturi de televiziune influenteaza opinia publica si rezultatele eforturilor jurnalistilor de la Antena 3 si de la RTV si ale invitatilor acestora de a promova o agenda pe care eu o percep ca fiind toxica.

(…) Ieri a fost un festival de slava si de glorie pe cat de penibil si ilar, pe atat de ingrijorator. Vedeta dupa vedeta a Antenei 3, au iesit cu totii public pe post si au pupat virtual mana sau alte parti ale Domnului Profesor. Cu o frenezie demna de un cult religios, apostolii Profesorului au vorbit cu convingere si cu pasiune despre faptele glorioase si despre rolul sfant pe care il va juca marele OM in lupta contra abuzurilor si a coruptiei.

Domnul Truica, unul dintre cei mai corupti bogatasi ai Romaniei, a fost si el prezentat ieri ca un fel de arhanghel al luptei impotriva abuzurilor si a coruptiei. Elucrubratiile Preasfintiei Sale fost mare securist reformat in mogul au fost repetate de zeci de ori pe postul de televiziune si comentate extatic de invitatii din studiourile Antenei 3. Gadea s-a crezut pentru cateva ore reincarnarea lui Pavel, comentand eroica eliberare a Mesiei tuturor reptilelor.

‘Decizia de astazi este una care nu are cum sa nu te bucure dupa trei ani de cosmar, de iad, de hotarari nedrepte, de tot ceea ce ar putea sa fie mai oribil in lumea in care traim. Nu este nimic mai ingrozitor ca nedreptatea si ca faptul ca cineva poate sa iti ia libertatea doar pentru faptul ca ai indraznit sa crezi altceva, sa crezi ca unui regim totalitar si abuziv nu trebuie sa ingenunchezi’. Desigur, datoria de 695.000 de lei pe care o are Gadea la domnul Voiculescu este irelevanta.

Mircea Badea si-a pus si el platosa Arhanghelului Mihail si a declarat: ‘EL a fost luat ostatic de un sistem mafiot care a provocat foarte multa suferinta familiei, apropiatilor si lui, doar pentru ca nu a vrut sa se supuna si sa deserveasca un sistem ticalosit… In acest moment, ne-am luat ostaticul inapoi si ma simt mult mai dezinhibat din motive evidente, pe care sper ca multa lume le-a inteles (…) E minunat ca este in libertate acum’. Doamnele Stoicescu si Grecu au fost si ele in extaz, la fel ca domnul Tudor, si s-au intrecut in a lauda sfintia domnului Voiculescu.

Pana si simbolul melcului jurnalist si, totodata, vedeta televiziunii lui Ghita a fost cuprins de efervescenta mistica si a simtit nevoia sa scrie elegant: „Ma bucur sincer ca Voiculescu a fost pus liber. Cine n-are loc de mine sau de parerea mea sa ma pupe-n c*r“. Voiculescu este unul dintre cele mai toxice personaje din Romania. Securist, imbogatit din furt, mogul al unei televiziuni care a fost construita sa controleze scena politica si, implicit, puterea, presedintele unui partid marsav si oportunist, infractor care a facut eforturi incredibile de a evita justitia (peste 40 de amanari), sociopat care a contribuit fundamental la alegerea lui Oprescu si a lui Firea ca primari ai Capitalei”, a scris Nicolae pe blogul din Adevarul.

Valeriu Nicolae trage si un prim set de concluzii privind impactul celor doua televiziuni asupra romanilor.

„Ce s-a intamplat ieri si, in general, cultul lui Voiculescu de la Antena 3 si al lui Ghita de la RTV rezulta in radicalizarea opiniilor, moderari isterice si o polarizare foarte periculoasa. Sunt consecintele unei societati bolnave care nu pare deloc preocupata de vindecare. Asta daca nu exista vreo credinta ca pupatul curului lui Voiculescu este medicamentul magic. Lucru care ar explica multe, ne-ar da speranta si l-ar face, posibil, si pe Ciutacu om”, a incheiat Valeriu Nicolae.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: