Un judecator CSM desfiinteaza acuzatiile colegei Evelina Oprina, care au fost difuzate insistent la Antena 3 si RTV: „M-a sunat Mos Craciun”

news

Judecatorul CSM Bogdan Mateescu ridiculizeaza declaratiile judecatoarei Evelina Oprina, care acuza ca judecatorii CSM s-au razgandit peste noapre in privinta avizului pe legile justitiei.

Judecatoarea Evelina Oprina, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a declarat ca magistratii din CSM stabilisera, in preziua votului, sa dea un aviz in unanimitate in cazul legilor justitiei modificate de Tudorel Toader, insa, „peste noapte”, situatia s-a schimbat, iar avizul a fost negativ.

„Pana in preziua avizului negativ, am lucrat pana tarziu si a existat unanimitate pe propunerile pachetului de Legi pe justitie. Pe majoritatea propunerilor transmise de Tudorel Toader a existat unanimitate, cu observatii. Eram cu totii convinsi ca votul era unul favorabil, cu observatii. Nu stiu ce s-a intamplat peste noapte. Am fost surprinsa de acest vot negativ care a iesit peste noapte”, a declarat judecatoarea miercuri seara la TVR 1.

In septembrie, CSM a dat un aviz negativ in cazul proiectului de Legi ale justitiei, propus de ministrul Tudorel Toader. Decizia de avizare negativa a fost data cu majoritate de voturi, judecatorii Cristina Tarcea, Simona Marcu, Lia Savonea, Nicoleta Tint, Gabriela Baltag, Evelina Oprina, dar si reprezentantii societatii civile din CSM, Victor Alistar si Romeu Chelaru votand pentru avizarea pozitiva cu observatii a proiectului.

Judecatorul CSM Bogdan Mateescu, unul dintre cei care au dat aviz negativ, a cometat acid declaratiile Evelinei Oprina.

„Da, data trecuta, inainte de primul aviz, am primit un telefon care mi-a schimbat votul. M-a sunat Mos Craciun sa imi spuna ca il abuzeaza statul paralel. Ce era sa fac?!?! (La astfel de acuzatii, raspunsul trebuie sa fie in aceeasi nota)”, a scris Matesscu pe Facebook.

El a conentat si avizul negativ de azi al CSM privind pachetul de legi pe justitie al parlamentarilor.

„Regret enorm ca o colega judecator din Consiliu considera ca votul negativ dat masiv de judecatori este unul emotional.

Nu imi vine sa cred ca un judecator considera asta despre alte mii de colegi. Nu, nu este asa. Votul dat de colegi este unul intelept, indiferent de opinie, judecatorii nu actioneaza emotional.

(…) Da, si de data asta am votat aviz negativ. Nu credeam ca se poate, dar proiectul Iordache e cel putin la fel de retrograd pe fond, dar si din perspectiva normelor de tehnica legislativa, ca cel al dlui Toader. Se va vedea motivarea avizului”, a spus Mateescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: