externe

Un judecator de la Curtea Suprema a Braziliei a ordonat deschiderea unei anchete impotriva lui Elon Musk, dupa ce miliardarul l-a atacat virulent pe X (fostul Twitter)

Un judecator al Curtii Supreme din Brazilia a dispus duminica deschiderea unei anchete impotriva lui Elon Musk, proprietarul platformei X (fosta Twitter), care l-a acuzat de „cenzura” si i-a cerut demisia pe aceasta retea sociala, scrie AFP, citata de Agerpres.

Intr-o hotarare judiciara consultata de AFP, magistratul Alexandre de Moraes a evocat o presupusa „exploatare criminala a platformei X” din partea miliardarului american, care este si patronul Space X si Tesla.

Sambata, Elon Musk a declarat ca X ridica toate restrictiile decise de judecatorul Alexandre de Moraes privind anumite conturi nedeclarate din Brazilia si va publica detaliile ordinului, in ciuda interdictiei judecatorului de a face acest lucru.

„Acest judecator a aplicat amenzi masive, a amenintat cu arestarea angajatilor nostri si a taiat accesul la X in Brazilia”, a postat Musk sambata seara.
Duminica, el a continuat seria atacurilor si a scris pe X ca „acest judecator a tradat cu nerusinare si in mod repetat Constitutia si poporul brazilian. El ar trebui sa demisioneze sau sa fie pus sub acuzare”.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Pretul saormelor s-a dublat in Germania, problema a fost dezbatuta chiar si de cancelarul Scholz. Un nou termen isi face loc in politica germana: donerflatia

In Germania, doner kebab (similar cu faimoasa saorma din Romania), odinioara accesibil, a devenit emblema…

28 de minute ago

Unde au gresit garzile de corp ale lui Robert Fico: „Era haos acolo, acest lucru e evident si este vorba despre un esec”

Mai multi experti din Slovacia au criticat joi masurile de securitate pentru protectia premierului Robert…

13 minute ago

Avion Boeing in flacari, avand 468 de oameni la bord. Datorita pilotului, nimeni nu a fost ranit

Un avion de linie care transporta 468 de persoane din Indonezia catre Arabia Saudita a…

18 secunde ago

Catalin Drula: „Guvernarea inepta si abuziva a dus economia Romaniei intr-un dezastru. Incep sa o spuna si institutiile internationale, si guvernatorul BNR”

Liderul USR, Catalin Drula, a declarat joi ca "guvernarea inepta si abuziva PSD-PNL a dus…

20 de minute ago