Un jurnalist i-a scris sefei CE: „Acceptarea Rovanei Plumb este o insulta la adresa a sute de mii de romani care au manifestat impotriva coruptiei regimului Liviu Dragnea”

politica

Jurnalistul Mircea Marian anunta ca i-a transmis, in nume personal, o scrisoare sefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, in care ii transmite ca acceptarea Rovanei Plumb drept comisar european este o „insulta” la adresa sutelor de mii de romani care au protestat impotruva coruptiei Regimului Dragnea.

„I-am scris azi, in nume personal, doamnei Ursula von der Leyen (asistentilor dansei, o adresa de email a dansei nefiind de gasit) in legatura cu decizia de a accepta ca Rovana Plumb sa reprezinte Romania in viitoarea Comisie Europeana (scrisoarea trimisa doamnei von der Leyen este in engleza)”, anunta Mircea Marian.

Iata textul scrisorii:

Stimata doamna Ursula von der Leyen,

Decizia dumneavoastra de a accepta ca doamna Rovana Plumb sa fie viitorul comisar european desemnat de Romania este o insulta la adresa a sute de mii de romani care, in perioada 2017-2018, au manifestat impotriva coruptiei regimului Liviu Dragnea.

Acceptand-o pe doamna Plumb pentru functia de comisar european, le transmiteti romanilor ca viitoarea Comisie Europeana tolereaza marea coruptie din Romania si este de acord cu modul in care PSD a distrus sistematic legislatia anticoruptie si institutiile de impunere a legii.

Dupa cum sper ca stiti, parchetul national anticoruptie a cerut, in septembrie 2017, inceperea urmaririi penale impotriva doamnei Plumb, intr-un dosar in care mai multi demnitari ai statului roman erau acuzati au contribuit ca o intreaga insula sa devina, de facto, mosia lui Liviu Dragnea. Camera Deputatilor a respins insa solicitarea parchetului anticoruptie, impiedicand cercetarea faptelor doamnei Plumb.

In ultimii ani, numerosi demnitari PSD au scapat de urmarirea penala, punandu-se sub protectia imunitatii. Practic, demnitarii PSD au abuzat de protectia oferita de imunitatea parlamentara si s-au situat deasupra legii. Doamna Plumb, care a ocupat mai multe functii importante in PSD, cu acceptul si sustinerea lui Liviu Dragnea, a contribuit activ, in ultimii ani, la distrugerea statului de drept si accentuarea coruptiei.

Daca decizia de promovare a doamnei Plumb este, pentru dumneavoastra, un mod de a promova egalitatea de sanse, va spun, ca, dimpotriva, este un semnal negativ dat catre milioane de femei din Romania, femei care si-au construit cariera prin munca onesta si studii temeinice. Cariera doamnei Plumb se intemeiaza doar pe slujirea neconditionata a unor infractori, incepand cu fostul premier Adrian Nastase – care a stat la puscarie pentru coruptie – si terminand cu Liviu Dragnea, care este acum la inchisoare, tot pentru coruptie.

Sper, deci, sa reveniti asupra deciziei de a accepta ca doamna Plumb sa fie comisar european. Daca o veti accepta, nu cred ca veti mai fi indreptatita, moral, sa solicitati Romaniei sau oricarei alte tari din UE sa combata coruptia.

Cu stima,

Mircea Marian`

Viorica Dancila a declarat, luni, ca „numirea Rovanei Plumb in functia de comisar european din partea Romaniei” reprezinta o reusita pentru tara noastra. Insa Rovana Plumb este doar propusa, ea trebuie sa treaca si de votul Parlamentului European. USR PLUS anunta deja ca nu va trece nici de comisiile parlamentului.

„Numirea Rovanei Plumb in functia de comisar european din partea Romaniei este o reusita pentru tara noastra. Este dovada si expresia increderii pe care presedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o are in capacitatea Romaniei si a comisarului desemnat de a exercita cu succes acest mandat”, scrie Dancila, luni, pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: