Un meteorit a cazut peste o masina in Strasbourg: „Suspectam caderea unui corp stelar”

externe

Meteorit Strasbourg

O mare surpriza luni dimineata, 20 noiembrie, la Strasbourg. Un localnic a gasit o gaura mare in plafonul masinii sale. Inauntru a fost gasit un bolovan. Pompierii ajunsi la fata locului cred ca este vorba despre un meteorit, transmite France Info. Oamenii de stiinta asteapta sa analizeze obiectul.

Pompierii au fost chemati luni dimineata, in jurul orei 8.00, in urma unei sesizari privind fumul care iesea dintr-un vehicul, in urma unui cutremur resimtit intr-un cartier din Strasbourg.

„Proprietarul ne-a aratat vehiculul sau, impactul a venit cu siguranta de sus”, a explicat capitanul Matthieu Colobert. „Impactul a fost semnificativ: a trecut prin mai multe straturi de tabla”.

Ca masura de precautie, primii pompieri care au sosit la fata locului au stabilit un perimetru de siguranta si au efectuat masuratori de radioactivitate, inainte de a elimina orice indoiala.

„O echipa de specialisti in riscuri radiologice a procedat la detectarea elementelor radiologice, care s-au dovedit a fi zero”, se arata in raportul politiei.

„Politia a pastrat obiectul care a provocat impactul”, precizeaza pompierul, „si va fi analizat de serviciul de specialitate.

„Suspectam caderea unui corp stelar”, au precizat autoritatile.

Pentru moment, misterul este total, precizeaza France Info. Este sau nu este o piatra venita din spatiu? Oamenii de stiinta vor spune.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: