Atacat murdar fara masura, un ministru are un mesaj direct pentru Dragnea: „Nu sunt INTIMIDAT de campania de calomnii”

politica

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, ii transmite presedintelui PSD, Liviu Dragnea, ca nu se lasa „intimidat” de campania de calomnii pe care fosti membri ai PSD au declansat-o impotriva sa prin intermediul televiziunilor.

Voiculescu a tinut sa sublinieze „minciunile” pe care Liviu Dragnea le-a spus luni in Parlament, dupa audierea raportului primului-ministru.

„Minciunile emise astazi in Parlament de liderul unui important partid politic sunt tare gogonate. Iata de ce:

1. Nici pomeneala ca romanii sa plateasca in prezent preturi mai mari la medicamente. Domnul Dragnea fie minte, fie nu pricepe. Orice pacient poate alege in continuare intre mai multe variante ale aceluiasi medicament. Ca sa folosesc o comparatie usor de inteles: mergem la piata sa cumparam mere. Prima taraba, cea de langa intrare, le vinde cu 8 lei pentru ca are cea mai bine pozitionata taraba. A doua taraba, mai la mijloc, le da cu 5 lei. Iar ultima taraba le vinde cu 4 lei. Merele sunt de acelasi soi si culoare si noi avem libertatea sa cumparam de la ce taraba dorim. Ordinul la care s-a referit domnul Dragnea il obliga doar pe vanzatorul de la prima taraba sa scada pretul. In ciuda dezinformarilor domnului Dragnea si ale amicilor dansului, cumparatorul (pacientul) are posibilitatea in continuare sa cumpere mere si de la celelalte tarabe. In prezent, statul compenseaza integral merele de la tarabele cele mai ieftine si partial merele cele mai scumpe.

2. Ce s-ar intampla daca pofta domnului Dragnea si a sfatuitorilor dansului ar deveni realitate asa, in graba, fara nicio analiza serioasa? Baietii destepti care se ocupa de distributie vor cumpara toate merele cu 5 lei si le vor duce la vanzare in alta piata, prin Germania sau Anglia, unde le vor da cu 8 lei. Diferenta de pret le intra lor in buzunar. In piata farma asta fac distribuitorii care se ocupa cu exportul paralel de medicamente, fenomen semnificativ in Romania si in crestere in ultimii ani.

3. De ce este asta important pentru pacientii romani? Pentru ca asa dispar multe medicamente din piata. Exista medicamente pentru care peste o treime din cantitatea intrata in Romania nu mai ajunge la pacient, ci este preluata direct de distribuitori si trimisa la vanzare in strainatate. Domnul Dragnea fie face lobby de la tribuna Parlamentului pentru trimiterea in strainatate a medicamentelor care ar trebui sa ajunga la pacientii romani, fie nu pricepe nimic.

Refuz sa iau decizii atat de importante pentru pacientii romani sub presiunea dezinformarilor emise, regretabil, de liderul unui important partid parlamentar. De aceea lucram la un proiect consistent care sa elimine orice pericol prin care pacientii romani ar putea ramane fara medicamente. Astfel de crize au fost frecvente in anii trecuti si nu vreau sa mai trecem prin asa ceva. Si eu doresc sa avem medicamente cat mai ieftine. Dar spre deosebire de domnul Dragnea si sfatuitorii dansului, voi face tot ce imi sta in puteri ca aceste medicamente sa ramana in Romania pentru romani.

Desigur ca sunt mari interese financiare in joc. Profiturile obtinute din scoaterea medicamentelor din Romania si vinderea lor in alte tari sunt consistente, dupa cum a constatat si Consiliul Concurentei. Organizatiile de pacienti se plang de mult de problemele create de exporturile paralele. Lucram alaturi de cei mai buni experti europeni la solutii, iar pana la sfarsitul lunii octombrie acestea vor fi finalizate.

La final am un mesaj direct pentru domnul Dragnea: nu sunt deloc intimidat de campania de calomnii a carei tinta sunt si care este declansata de tabloidele si televiziunile apropiate de actuali si fosti membri PSD. Stiti de ce nu ma sperie? Pentru ca 5 ani de zile, impreuna cu cateva sute de oameni care nu erau sefi de partid, am adus acasa, in Romania, medicamentele care lipseau pacientilor. Si pe langa problemele prin care treceau ei, orice calomnie sau defaimare este maruntis”, a scris Voiculescu pe Facebook.

Peste 2.000 de romani au distribuit apoi aceasta postare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: