Scandal la Viena: un ministru austriac ofera transport gratuit cu trenul celor care-si tatueaza cuvantul „Klimaticket”

externe

Austria, Protectia Climei, ipocrizie, Klimaticket, Leonore Gewesseler, transport tren gratuit

O campanie din Austria initiata de ministrul pentru Protectia Climei ofera bilete gratis pentru transportul in comun persoanelor care sunt de acord sa-si tatueze cuvantul „Klimaticket”. Campania a starnit revolte in randul altor parlamentari austrieci, dar si pe retelele de socializare, ministrul fiind acuzat de ipocrizie.

Leonore Gewesseler, ministrul austriac al Climei, a promovat aceasta campanie la un festival din orasul St Polten joia trecuta. Campania a starnit insa un val de revolte in randul altor parlamentari austrieci dar si pe internet, transmite Euronews.

Participantii la festival au fost invitati sa-si tatueze „Klimaticket” (bilet pentru clima) in schimbul calatoriei gratuite cu trenul in toata Austria, timp de un an. Cei din spatele campaniei spun ca sase persoane, cate trei la fiecare festival pana acum in aceasta vara, si-au facut un tatuaj si au primit biletul gratuit. Acest bilet anual poate fi folosit in aproape toate mijloacele de transport in comun din Austria, permitand oamenilor sa calatoreasca in toata tara.

Ministrul nu a putut sa precizeze cum anume beneficiaza clima de pe urma unor calatorii gratuite cu trenul, mijloc de transport care consuma enorm de multa energie si contribuie din plin la poluare si incalzirea globala.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: